Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 9 januari 2004

Provincie Groningen, 09-01-2004 -

Groningen: Stadjer vernielt ruiten politiebureau
De politie heeft vrijdagochtend bij het politiebureau aan de Rademarkt een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer gedroeg zich vervelend voor het politiebureau en schopte enkele malen tegen een draaideur. De man werd in eerste instantie weggestuurd, maar kwam even later toch terug. Ditmaal vernielde hij twee ruiten van de draaideur. Hierop werd de verdachte aangehouden en ingesloten. Later op de dag werd de Stadjer gehoord. Hij bekende de vernieling. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt met een transactievoorstel van 140 Euro. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontroles
Op het Boven Westerdiep in Veendam hield de politie vrijdagochtend een verlichtingscontrole. Er werden twaalf bekeuringen aan fietsers uitgereikt. Een 13-jarige jongen uit Wildervank negeerde het stopteken en reed door. Hij werd achterhaald en kreeg een bon voor het niet voeren van de verlichting. In Oude Pekela werd op de Turfweg 16 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting. In Bedum werden op het Boterdiep WZ zes fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Op de Provincialeweg N991 in Delfzijl werd een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 694 passerende voertuigen reden er 23 sneller dan de limiet van 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 112 km per uur. In Garnwerd werd op de Hunzeweg gecontroleerd het dragen van de veiligheidsgordel. Van de 37 gecontroleerde voertuigen droegen twee personen geen gordel. Zij kregen een bekeuring.

Winschoten: twee tasjesroven opgelost
Met de aanhouding van een 19-jarige jongen uit Oude Pekela heeft de politie twee tasjesroven van oudere dames opgelost. De man verklaarde op 1 oktober 2003 van een 86-jarige vrouw op de Bosstraat in Winschoten een tasje uit haar rollator had geroofd. Op 19 december had de verdachte een tasje uit de handen van een 74-jarige vrouw gerukt op de Schortinghuisstraat. Het buitgemaakte geld van de berovingen is opgegaan aan de verslaving van de man. Verder verklaarde hij geld van familieleden gestolen te hebben. Aan de man is een dagvaarding uitgereikt en hij moet eerdaags voor de politierechter verschijnen.