Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 9/01

Bergen op Zoom, 9 januari 2004

Gecompliceerde aanrijding op Rijksweg A4

HOOGERHEIDE: Op de Rijksweg A-4 tussen de afslag Hoogerheide en de afslag Antwerpen vond donderdagavond een aanrijding plaats waarbij een vrachtauto en vier personenauto`s betrokken waren. Een vrachtwagen, bestuurd door een 48-jarige man uit Henkenszand, verloor twee houten kratten die midden op rijweg terecht kwamen. Daarachter rijdende personenauto`s, bestuurd door een 34-jarige inwoner van Hulst en een 27-jarige inwoner van Tournai (België) kwamen door uitwijkmanoeuvres in een slip terecht en daarna met elkaar in botsing. Ook zijn de personenauto`s van een 59-jarige inwoner van Sas van Gent en van een 24-jarige inwoonster van Goes beschadigd nadat zij in aanrijding waren gekomen met de houten kratten. Drie van de bij het ongeval betrokken personenautos zijn getakeld. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Politie onderzoekt inbraak in fietsenzaak

HOOGERHEIDE: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een fietsenzaak aan de Middenweg. De dader is binnengekomen door een ruit in te slaan. Uit het pand zijn twee fietsframes ontvreemd. Door de politie is een buurt- en een technisch onderzoek ingesteld.

Politie houdt man voor rijden tijdens ontzegging en onder invloed

HALSTEREN: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 53- jarige man van Bergen op Zoom aangehouden op de Dorpsstraat in Halsteren omdat hij in zijn auto reed terwijl hij een rij ontzegging had gekregen van de rechter. Daarnaast bleek hij ook te veel alcohol gedronken te hebben. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In verband met recidives is zijn auto in beslag genomen. Binnenkort kan de man zich opnieuw bij de rechter verantwoorden.

Controle verlichting

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagochtend is tussen 07:30 en 08:30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Halsterseweg te Bergen op Zoom tussen de Randweg Noord en de Pomonalaan. Er zijn 18 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht en 2 bromfietsen voor rijden zonder licht.

Diefstal rijplaten

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag is aangifte gedaan van diefstal van oprijplaten vanaf een bedrijfsterrein aan de Slingerweg. Een tweetal aluminium oprijplaten zijn weggenomen. Waarde van deze platen is 2000 Euro.

Politie controleert verlichting en snelheid

OUDENBOSCH: Donderdag heeft de politie tussen 07.30 en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Boschendijk bij het station. Veel fietsers voerden licht. Uiteindelijk zijn er toch nog 24 bekeuringen uitgedeeld. Donderdag tussen 13.15 en 13.45 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Spoorlaan. 39 bestuurder passeerden de controle en 8 bestuurders waren in overtreding. De maximum snelheid is hier 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 62 km/u.

Politie vordert rijbewijs na aanrijding

OUDENBOSCH: Donderdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 69-jarige man uit Oudenbosch gevorderd in verband met het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Watergraaflaan en bij het nemen van de bocht bleef hij niet op zijn eigen weghelft. Hij raakte hierbij de auto van een 44-jarige vrouw uit Oudenbosch. Er zijn geen gewonden maar beide autos liepen blikschade op. De man is hierop doorgereden naar huis. Dit is gezien en de politie heeft hierop de man aangehouden. Zijn rijbewijs is gevorderd en de man kreeg een rijverbod van 16 uur opgelegd. Binnenkort moet hij zich bij de rechter verantwoorden.

Snelheidscontrole

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft donderdagmiddag tussen 13.57 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Pastoor van Breugelstraat. Het aantal passanten is 63 km/u en er zijn geen overtredingen geconstateerd. De maximale snelheid die hier geldt is 50 km/u.

Verlichtingscontrole

RUCPHEN: Vrijdagochtend heeft de politie op de Sprundelseweg en Gebrande Hoefstraat 20 fietsers bekeurd vanwege het rijden zonder de juiste verlichting. Ook zijn 7 bromfietsen gecontroleerd. Vijf kregen een bekeuring voor te hoog vermogen en twee voor het voeren van onjuiste verlichting.

Politie houdt man aan voor hennep

SINT WILLEBRORD: De politie heeft vrijdagochtend in een woning aan de Leeuwerikstraat een 33-jarige man aangehouden in verband met in het bezit van een kleine 1.500 gram gedroogde henneptoppen. In het pand is geen kwekerij aangetroffen. De man is na verhoor met een dagvaarding op zak heengezonden. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Politie ontmanteld twee hennepkwekerijen

SINT WILLEBRORD: Vrijdagochtend is in een loods aan de Dorpsstraat een tweetal professioneel ingerichte hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen waren verdeeld over twee geïsoleerde ruimtes. Bij elkaar hingen er 66 simulatielampen en zijn 950 plantenpotten geteld. De oogst die te drogen lag, in totaal ongeveer 5,5 kilo is in beslag genomen. De kwekerijen zijn ontmanteld en in overleg met justitie deels vernietigd en deels afgevoerd naar de Domeinen. De 23-jarige bewoonster is aangehouden voor verhoor.
De opbrengst van de henneptoppen bedraagt in de handel ongeveer 2.300,- per kilo.

Politie onderzoekt overval bij pinautomaat

ROOSENDAAL: Donderdagavond rond 22.45 uur is bij een 22-jarige man van Roosendaal een groot geldbedrag onder bedreiging met een vuurwapen afgenomen. De man wilde bij een geldautomaat aan de Roselaar gaan pinnen. Terwijl hij bij hiermee bezig was hoorde hij een gemurmel achter zich. Hij kon niet verstaan wat er werd gezegd. Hij zag dat er achter hem, ter hoogte van zijn auto, een man stond. Toen hij een seconde later weer om keek zag hij dat deze persoon een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem gericht hield. De belager zei dat hij moest pinnen. De belager heeft het bedrag zelf ingetoetst. Het geld is uit de automaat genomen en het pasje naar het slachtoffer gegooid. Hierna liep de persoon hard weg. Het slachtoffer stapte, na zijn pasje opgeraapt te hebben, in zijn auto en zette de achtervolging in. Hij is echter de overvaller uit het oog verloren. Hoeveel er is gepind is nog niet duidelijk. De overvaller betrof een magere donkere jonge man. De politie is direct met het onderzoek gestart.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Donderdagochtend ontdekte de eigenaar van een bedrijf aan de Bosstraat dat er was ingebroken in zijn bedrijf. De poort die alleen via de binnenzijde geopend kan worden stond open. Men heeft het pand betreden door eerst een hangslot te verbreken. Het gehele pand is doorzocht. Waarschijnlijk zijn er geen spullen weggenomen.

Politie houdt twee mannen aan voor stelen benzine met gestolen auto

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen omstreeks 5.45 uur tankte een tweetal mannen bij een benzinestation aan de Rooseveltlaan hun auto vol en vertrokken vervolgens zonder te betalen. Een medewerker van het benzinestation bedacht zich geen moment en schakelde de politie in. Een getuige bracht vervolgens de politie op de hoogte van de rijroute van de daders. Omdat door de getuigen het kenteken van de auto was genoteerd was het voor de politie al snel duidelijk dat het om een gestolen auto ging. De politie heeft met vier opvallende politieautos de achtervolging ingezet over de rijksweg A58. Ter hoogte van het Franciscusziekenhuis kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Toen de bestuurder echter zijn auto op de vluchtstrook tot stilstand had gebracht, trok hij plotseling weer op, ramde een politie-auto en vervolgde zijn route over de rijksweg. Ter hoogte van de afslag Roosendaal-Oost verliet hij de snelweg, passeerde met zeer hoge snelheid de kruisende Antwerpseweg en reed vervolgens de Rijksweg weer op. Ter hoogte van de afslag Hoeven/Sprundel/Vosdonk is de vluchtende auto de doorgang belemmerd door een vrachtwagen die een andere vrachtwagen inhaalde. De bestuurder van de gestolen auto nam vervolgens de afslag met een snelheid van vermoedelijk 160 km/u, verloor de macht over het stuur en sloeg een aantal malen over de kop om vervolgens op zn kop in de sloot tot stilstand te komen. Nog gaven de heren hun strijd niet op. Ze kropen uit de auto en zetten te voet de vlucht voort. Een van hen kon reeds enkele tientallen meters verder, met behulp van een diensthond, worden aangehouden. De ander werd enkele minuten later aan de Vosdonkseweg door een politiepatrouille aangehouden. De verdachten zijn een 18-jarige en een 19-jarige man, beide afkomstig van Utrecht. Omdat hen onder andere poging tot doodslag ten laste is gelegd tegen politiemensen, zijn zij op last van de Officier van Justitie in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Donderdagochtend is aangifte gedaan bij de politie van inbraak in een bedrijf aan de Braak. Er zijn vijf computers en een flatscreen vermist.

Politie onderzoekt brutale tasjesroof

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag is aangifte gedaan van een tasjesroof in het Emile van Loonpark. Woensdagmiddag tussen 12.50 uur en 13.00 uur was een 31-jarige vrouw van Roosendaal aan het wandelen met haar neefje in het park. Ter hoogte van de vogelvoliere bukte de vrouw om de schoenveter van het neefje vast te maken. Tijdens deze actie voelde zij een ruk aan haar schoudertas en zag een man met haar tas in de richting van de Vughtstraat lopen. In haar schoudertas zat onder andere haar portemonnee, mobiele telefoon en rijbewijs.

Bron: Karen de Groot