Gemeente Dalfsen

09/01/2004

Gids gemeentelijke vergoedingen voor alle Dalfsenaren

Dalfsen - In de gemeente Dalfsen wordt in week 3 de gids 'Gemeentelijke vergoedingen' huis-aan-huis verspreid. In het 24 pagina's tellende boekwerkje staat informatie over vergoedingen waar mensen met een minimuminkomen aanspraak op kunnen maken. De gemeente verspreidt de gids om al haar burgers inzicht te geven in het gemeentelijk beleid over dit thema.

Eind 2003 is het nieuwe minimabeleid voor de gemeente Dalfsen vastgesteld door de gemeenteraad.
Tijdens een informatie- en discussieavond over sociaal beleid in maart 2003 is uitgebreid gesproken met burgers en instellingen over hoe het nieuwe minimabeleid van de gemeente Dalfsen eruit moet zien.

Ook met de gemeentelijke commissie Abw (Algemene bijstandswet) is vorig jaar uitvoerig gesproken. Zij heeft een aantal aanbevelingen gedaan en het stuk voorzien van commentaar. De commissie Abw behartigt de collectieve belangen van de Dalfser inwoner met een minimuminkomen. De commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college over (de effecten van) het beleid en de uitvoering daarvan. De commissie kan ook als contactpunt fungeren voor groepen en individuele uitkeringsgerechtigden.

De eerste druk van de gids wordt zoals gezegd huis-aan-huis verspreid in de gemeente Dalfsen. Mensen die de gids onverhoopt toch niet in de bus gekregen hebben, kunnen vanaf 19 januari een exemplaar ophalen bij het gemeentehuis of de gemeentelijke servicepunten.

Op deze website worden de actuele ontwikkelingen en wijzigingen bijgehouden. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Dalfsen. Het algemene nummer van de gemeente is (0529) 48 83 88.