PERSBERICHT - 2004-01-09

Presentatie "nieuw tijdperk" op Vakdag van Vakantiebeurs

Nauwe samenwerking tussen RTL Reizen en ATP

RTL Reizen, het nieuwe verkoopkanaal van reizen via internet en teletekst, presenteert op de vakantiebeurs een nieuw tijdperk in de verkoop van reizen. De mediakracht van de Holland Media Groep wordt gecombineerd met de kennis en inkoopkracht van reisorganisatie ATP, The Advanced Travel Partner.

Centraal in dit multimedia-concept staat de combinatie van verkoopkanalen, communicatiekanalen en promoties. Uiteindelijk doel is de verkoop van reisproducten in hoge volumes.

RTL Reizen is in augustus 2003 van start gegaan op het internet. In het voorjaar zal dit concept worden uitgebreid met een dagelijks TV-programma op één van de zenders van de Holland Media Groep (RTL 4, RTL 5 en Yorin). De promoties zullen op radio, TV, internet en teletekst worden geïntensiveerd. Het resultaat is een uiterst krachtig concept dat in Nederland een nieuw tijdperk inluidt in de verkoop van reizen.

Als pay-off gebruikt RTL Reizen Reizen met Sterren. Dit uit zich onder meer in een uniek concept, waarbij sterren van radio en TV op maat gemaakte reizen begeleiden die boekbaar zijn via www.rtlreizen.nl. De pay-off Reizen met Sterren vertaalt zich ook in sterrenreizen als de Yorin FM HotSpot Tours, unieke reizen naar de meest opwindende plekken op aarde. De eerste Sterrenreizen worden op de vakantiebeurs gepresenteerd.

De presentatie aan de pers vindt plaats op de vakdag van de Vakantiebeurs op 13 januari. Aanvang 13:30 uur, stand F030 in hal 11.

Via RTL Reizen kunnen uiteraard een willekeur aan vakantiebestemmingen, vliegtickets, hotelovernachtingen e.d. worden geboekt. RTL Reizen verkeert in de unieke positie waarin directe verkoopkanalen rechtstreeks worden gecombineerd met massamedia (TV, radio, internet). Door deze bundeling van krachten is RTL Reizen in staat al haar aandacht en kracht te concentreren op specifieke reizen, bestemmingen of aanbiedingen en daardoor hoge volumes te realiseren op specifieke producten. RTL Reizen is een joint venture tussen IP iMedia en ATP.

ATP, The Advanced Travel Partner, is met een 20-tal vestigingen door Nederland en kantoren in het Verenigd Koninkrijk en België, de op twee na grootste zakenreisorganisatie in Nederland. Naast zakenreizen beschikt ATP over een eigen afdeling groeps-, incentive- en sportreizen en is zij gespecialiseerd in de organisatie van (inter)nationale congressen en vergaderingen. Ook heeft ATP diverse vakantiereisbureaus en vervult zij in Nederland met haar website www.atp.nl een voortrekkersrol op het gebied van verkoop van online reisproducten.