In de attachment: persbericht Kendrion (HTML-bestand)

PERSBERICHT KENDRION N.V.

Financiering Kendrion voorlopig toereikend gewaarborgd


* Standstill overeenkomst met financiers

* Onderhandelingen over verkoop delen Automotive Plastics
* Operationele winst 2003 lager door moeilijke situatie Duitse automobielindustrie

* Nieuwe wetgeving in Duitsland beperkt mogelijkheden gebruik fiscale verliescompensatie

Standstill overeenkomst afgesloten
Kendrion N.V. (Kendrion) maakt, in aansluiting op het persbericht van 11 november 2003, bekend dat zij met haar belangrijkste financiers zeer onlangs een standstill overeenkomst heeft gesloten. De bestaande kredieten die deze financiers aan Kendrion hebben veReceived: from Hilten-MTA by hilten_01.vanhilten.rstrekt, worden op basis van deze overeenkomst voortgezet. De standstill overeenkomst geldt in eerste instantie tot 24 februari 2004 en is erop gericht Kendrion in de gelegenheid te stellen haar schuldenpositie te reduceren en verder te focussen op rendabele nichemarkt-activiteiten in geselecteerde business-to-business markten.

Onderhandelingen over verkoop delen Automotive Plastics In het persbericht van 11 november 2003 maakte Kendrion verder reeds bekend dat is besloten tot afstoting van delen van de activiteit Automotive Plastics. Inmiddels worden gesprekken gevoerd met potentiële kopers. Verwacht mag worden dat de afronding daarvan nog enkele maanden in beslag zal nemen.

Winstverwachting lager door moeilijke situatie in Duitse automobielindustrie
Kendrion richt zich op niche-activiteiten in geselecteerde business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services, Kendrion Automotive). Deze business areas bieden ondanks de huidige moeilijke marktomstandigheden in overwegende mate een goed rendementsperspectief in de komende jaren. Zoals vermeld is besloten delen van Automotive Plastics af te stoten. De tot deze activiteit behorende Duitse productiebedrijven hebben met name de laatste twee maanden van 2003 te maken gekregen met veel lagere productieniveaus dan eerder verwacht, met als gevolg onderbezettingsverliezen en druk op de kosten. Hierdoor verwacht Kendrion thans op basis van voorlopige cijfers een operationele winst na belasting over 2003 in de orde van grootte van circa EUR 5 miljoen te realiseren (voor bijzondere lasten à EUR 51 miljoen zoals bekendgemaakt in het persbericht van 26 augustus 2003). De definitieve resultaten over 2003 worden op 20 februari aanstaande bekendgemaakt.

Nieuwe wetgeving in Duitsland beperkt mogelijkheden gebruik fiscale verliescompensatie
Medio december 2003 heeft de Duitse overheid tot een aantal fiscale maatregelen besloten om het financieringstekort te verlagen. Vanaf 2004 gelden onder andere aanzienlijke beperkingen bij het verrekenen van fiscaal compensabele verliezen met toekomstige operationele winsten, alsmede wordt de aftrekbaarheid van concernfinancieringsrente aanzienlijk gekort. Een en ander noodzaakt Kendrion de waardering van fiscaal compensabele verliezen te onderzoeken. De actieve belastinglatentie bedroeg per 31 december 2002 EUR 20 miljoen. Op fiscaal gebied is tevens nog onderzoek gaande in hoeverre de bijzondere lasten à EUR 51 miljoen (zie persbericht d.d. 26 augustus 2003) fiscaal geheel of gedeeltelijk aftrekbaar zijn.

Impairment goodwill
Jaarlijks wordt door Kendrion op basis van de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving onderzocht in hoeverre impairment op goodwill noodzakelijk is. Kendrion had per 31 december 2002 EUR 7,9 miljoen goodwill geactiveerd. Op basis van de huidige verwachtingen zal de impairment op goodwill ten opzichte van het totaalresultaat 2003 niet substantieel zijn.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 5.200 medewerkers in 17 Europese landen. De activiteiten zijn ondergebracht in drie business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services en Kendrion Automotive) waarbij de focus ligt op to-business markten.

Kendrion ontwikkelt en produceert componenten voor industriële afnemers en specifieke componenten voor de automotive-industrie. Daarnaast is Kendrion dienstverlener op het vlak van distributie van en handel in kunststofhalffabrikaten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 9 januari 2004

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Chief Executive Officer
Utrechtseweg 46
3704 HD ZEIST
Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website www.kendrion.com