Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 9 januari 2004

Reactie Nuon op rapport 'Net Nog Niet' van Algemene Energieraad: Alle aandacht eerst naar liberalisering

Energieonderneming Nuon is blij met het advies van de Algemene Energieraad om nu geen haast te maken met een beslissing over de eigendom en organisatie van de energienetten, vooral omdat dit afleidt van de liberalisering van de consumentenmarkt per 1 juli 2004.

Nuon vindt het van groot belang dat de laatste fase van de liberalisering alle aandacht krijgt van de sector, ten gunste van optimale marktwerking voor de consument.

Verder hecht Nuon eraan dat er, gezien de vele Europese ontwikkelingen in de sector, geen overhaaste beslissingen over de energienetten worden genomen. Nuon streeft naar een zorgvuldige en inhoudelijke discussie over de toekomst van de Nederlandse energienetten, in Europees perspectief. Hiermee schaart Nuon zich achter de hoofdlijnen van het rapport van de Algemene Energieraad.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij. De bedrijfsopbrengsten in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.