Politie Friesland

Politieberichten 8/1 (13.00 uur) t/m 9/1 (07.00 uur)

Fryslan 09-01-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 07.00 uur tot 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Drachten: inbraak woning
Donderdag tussen 01.30 uur en 09.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Alferhof.
Men is binnen gekomen via openen voordeur. Benedenverdieping is doorzocht. Weggenomen wat geld autosleutels, twee horloges, een fototoestel, gouden ketting, gsm en een tweetal jassen. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner van Drachten.

Drachten: inbraak school.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een school aan de Langewyk. Door het inslaan van een raam kon men een bij het raam staande computer wegnemen. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner van Nij Beets.

Elahuizen: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Waldwei In het kantoor werd alles overhoop gehaald, maar er wordt niets vermist. Aangifte werd gedaan door een 50-jarige inwoner van Elahuizen.

Sneek: vernieler auto aangehouden.
Donderdag omstreeks 13.40 uur reed een 58-jarige automobilist op de Bolswarderweg. Op moment dat hij de weg opreed staken een man en vrouw de weg over. Hij liet ze voor. Tevens moest hij stoppen voor een rood verkeerslicht. Toen de beide personen overgestoken waren, kwam de man naar zijn auto en met twee vuisten op zijn auto sloeg. Hierdoor ontstond een deuk in het linkervoorportier. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Heerhugowaard werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Joure: winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 15.45 uur werd in een supermarkt aan de Geert Knolweg een 79-jarige inwoner van Joure aangehouden voor
winkeldiefstal. Hij had vleeswaren en koekjes weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 22-jarige inwoner van Joure.

Ferwert: inbraak bedrijf
Donderdag tussen 12.00 uur en 12.40 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Munewei. Een raam aan de zijkant van het bedrijf werd ingeslagen. Weggenomen is een hoeveelheid geld. Aangifte werd gedaan door een 61-jarige inwoner van Ferwert.

Heerenveen: inbraak zorgcentrum
Donderdag tussen 11.45 uur en 12.00 uur werd vanuit een
personeelsruimte een schoudertas weggenomen. In de tas zat wat geld en waardepapieren. Aangifte werd gedaan door een 42-jarige inwoonster van Heerenveen.

Ferwert; radarverklikker in beslag genomen.
Donderdag omstreeks 17.00 uur werd op de Ljouwerterweg een 48-jarige automobilist uit Blije. Bij controle bleek deze in het bezit te zijn radarverklikker. Proces-verbaal wordt opgemaakt en verklikker is in beslag genomen.

Leeuwarden: brandstichting
In de nacht van woensdag op donderdag is brand gesticht in een stapel kranten. Deze lagen in het portiek van een flat aan de Eeskwerd. Rookschade. Brand is door brandweer geblust. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Leeuwarden.

Marrum, rijden onder invloed.
Donderdag omstreeks 17.45 uur werd op de Lage Herenweg een 60-jarige automobilist uit Marrum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 385 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 21.20 uur reed een 21-jarige automobilist over de Camminghaburg. Op een gegeven moment stapten 4 meisjes uit de bus en staken de weg over. Op het midden van de weg bleven 3 staan en een 14-jarig meisje uit Leeuwarden liep door. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 14-jarige kwam ten val met haar hoofd op het wegdek. Zij is per ambulance overgebracht naar MCL Zuid. Met een buil op het hoofd en heupletsel.

Heerenveen: verlichtingscontrole
Donderdag tussen 20.30 uur en 21.30 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Oude Veenscheiding. Een dertig tal fietsers zijn bekeurd voor rijden zonder verlichting.

Harlingen: rijden onder invloed.
Vrijdag omstreeks 00.10 uur werd op de Kimswerderweg een 46-jarige automobilist uit Harlingen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 400 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Oosterzee: rijden onder invloed.
Vrijdag omstreeks 02.00 uur werd een 27-jarige automobilist uit Oosterzee gecontroleerd op de Buren. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 420 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: rijden onder invloed.
Vrijdag omstreeks 02.30 uur werd op de Hugo de Grootstraat een 46-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 555 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs.
Vrijdag omstreeks 00.10 uur werd op de Spoorstraat een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben. Kennisgeving van bekeuring uitgereikt.

Heerenveen: rijden onder invloed.
Vrijdag omstreeks 03.45 uur werd op de van Dekemalaan een 25-jarige automobilist gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 275 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Drachten: inbraak bedrijf.
Vrijdag tussen 03.40 en 05.20 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Hemmen. Met een tegel is een raam aan de zuidzijde van het bedrijf ingegooid. Uiot een kantoor is een flatscreen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van harkema.

Heerenveen: bommelding.
Naar aanleiding van het persbericht bommelding in Heerenveen gedaan in het bericht 7/1 (13.00 uur) t/m 8/1 (07.00 uur) kan vermeld worden, dat twee 18-jarige inwoners van Heerenveen hiervoor zijn aangehouden. Zij worden vanmiddag voorgeleid aan de rechter Commissaris. De totale kosten van de opratie bedraagt ongeveer 8700 Euro exclusief de kosten van de E.O.D. Getracht zal worden deze schade te verhalen op de mogelijke daders.