Openbaar Ministerie

9 januari 2004

Politie Rotterdam waarschuwt voor aanrander en zoekt getuigen


De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

PRINS ALEXANDER - De afdeling Zedenzaken van district Oost in Rotterdam onderzoekt een aantal aanrandingen, die de afgelopen weken zijn gepleegd. Vanaf 4 december 2003 zijn er bij de politie zes aangiften binnengekomen van vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een aanranding, een enkele keer op klaarlichte dag. Naar aanleiding van het opgegeven signalement van de verdachte en gezien zijn werkwijze vermoedt de politie dat het hier steeds gaat om dezelfde jongen.
De verdachte volgt zijn slachtoffers (variërend in leeftijd van 14-56 jaar) steeds vanaf een metrostation en randt ze vervolgens op straat aan. Zowel de locaties als de tijdstippen waarop deze incidenten hebben plaatsgevonden verschillen van elkaar. De locaties die tot dusver bij de politie bekend zijn, zijn onder andere Prinsenland, Hesseplaats en Romeijnshof.

Signalement
De verdachte is een blanke jongen met donkerblonde stekels in zijn haar. Hij is tussen de 16 à 20 jaar en ca. 1.70 - 1.75 m. lang. Hij droeg een zwarte winterjas met een opvallend wit logo aan de achterkant (waarschijnlijk van het merk Brunotti), een camouflagebroek (o.a. zwart/grijs/wit-gekleurd) en zwarte sportschoenen. Een enkele keer droeg hij een zwarte wollen muts.
Op donderdagavond 15 januari worden in het programma Veilig op TV Rijnmond rond de klok van halfzes, foto's getoond die door cameratoezicht op de metrostations zijn gemaakt.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verschaffen over de identiteit van de verdachte. Daarnaast wordt niet uitgesloten dat meerdere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van deze aanrander, maar nog geen aangifte hebben gedaan. Ook deze mensen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. De afdeling Zedenzaken van het district Oost is bereikbaar op telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief). Uw informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld. (Bron: politie Rotterdam-Rijnmond)