Hagemeyer

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, P.O. BOX 5111, 1410 AC NAARDEN, THE NETHERLANDS TELEPHONE +31 35 6957611, FAX +31 35 6944396

PERSBERICHT

Aandeelhouders Hagemeyer akkoord met alle voorstellen tijdens Algemene Vergadering van Aandeelhouders, waardoor Hagemeyer door kan gaan met haar herfinancieringstransactie


· De voorgestelde transactie inclusief claim emissie en de uitgifte van een achtergestelde converteerbare obligatielening is goedgekeurd door de aandeelhouders
· Statutenwijziging is goedgekeurd

· Wiet Pot is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur

Hagemeyer maakt bekend dat alle voorstellen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn goedgekeurd. De goedkeuring werd verleend met de overgrote meerderheid van de stemmen die waren vertegenwoordigd tijdens de vergadering. Hagemeyer kondigt tevens haar voornemen aan om door te gaan met de 7 voor 2 claim emissie van gewone aandelen met een uitgifteprijs van EUR 1,20 per aandeel en de uitgifte van een achtergestelde converteerbare obligatielening, die respectievelijk EUR 460 en EUR 150 miljoen zullen opbrengen. De claim emissie zal bestaan uit circa 383,1 miljoen gewone aandelen. Zowel de claim emissie als de achtergestelde converteerbare obligatielening wordt volledig gegarandeerd, onder voorbehoud van de gebruikelijke condities.
Hedenochtend maakte Hagemeyer bekend te verwachten dat de "Record Date" van de herfinancieringstransactie niet later zal zijn dan donderdag 15 januari 2004 (5.40 p.m. CET). De aankondiging van de Record Date zal vóór beurs worden gedaan op de dag waarop de Record Date valt.

Goedkeuring herfinancieringstransactie
De aandeelhouders hebben het voorstel goedgekeurd om ten hoogste 383.107.396 aandelen uit te geven tegen een uitgifteprijs van ten minste EUR 1,20 per aandeel, en tot het verlenen van rechten tot het nemen van 100.000.000 aandelen voor een uitoefenprijs van ten minste EUR 1,50 per aandeel in verband met de nieuw uit te geven achtergestelde converteerbare obligaties. Verder hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorstel
---

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan

tot uitsluiting van het voorkeursrecht van aandeelhouders op de uit te geven aandelen en te verlenen rechten tot het nemen van aandelen in verband met de nieuw uit te geven achtergestelde converteerbare obligaties.

Statutenwijziging
De aandeelhouders hebben tevens het voorstel aangenomen de statuten van Hagemeyer N.V. te wijzigen. Het maatschappelijk kapitaal van Hagemeyer N.V. zal worden verhoogd tot EUR 810 miljoen. Voorts zullen de verwijzingen naar preferente aandelen komen te vervallen. Tenslotte zal nog een enkele technische wijziging worden doorgevoerd. De ten tijde van de totstandkoming van de statutenwijziging geplaatste preferente aandelen zullen op dat tijdstip tot gelijk nominaal bedrag worden omgezet in aandelen zonder nadere aanduiding.
Verder is een machtiging verleend aan ieder lid van de Raad van Bestuur, alsmede aan iedere (kandidaat-) notaris en notarieel medewerker van Allen & Overy, advocaten, notarissen en belastingadviseurs te Amsterdam, om op het ontwerp van de akte van statutenwijziging de verklaring van geen bezwaar te vragen en om die akte te doen passeren.

Benoeming lid Raad van Bestuur
Wiet Pot is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur

Naarden, 9 januari 2004
Hagemeyer N.V.
Raad van Bestuur

DE AANDELEN VAN HAGEMEYER ZULLEN NIET WORDEN
GEREGISTREERD ONDER DE US SECURITIES ACT VAN 1933, ZOALS AANGEPAST ("DE SECURITIES ACT") EN MOGEN SLECHTS WORDEN AANGEBODEN OF VERKOCHT IN DE VERENIGDE STATEN INDIEN GEREGISTREERD ONDER DE SECURITIES ACT OF INDIEN WORDT BESCHIKT OVER EEN VRIJSTELLING VAN DEZE REGISTRATIE.

Voor nadere informatie: Corporate Services

+31(0)20- 4715225 www.hagemeyer.com


---


---- --