Provincie Flevoland



College van GS: verdachtmaken ambtelijk apparaat is onjuist

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland vindt het onjuist dat in de publiciteit rondom de subsidieafwikkeling van het project Flevo Herb en andere agro-projecten, ambtenaren van de provincie worden beschuldigd van het verstrekken van verkeerde informatie. Het college vertegenwoordigt de provincie en is daarmee verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie.

In de publiciteit rondom de subsidieafwikkeling van onder andere het project Flevo Herb zijn deze week in het openbaar beschuldigingen geuit richting het ambtelijk apparaat en individuele ambtenaren van de provincie over het verstrekken van onjuiste informatie. Het college hecht eraan te benadrukken dat hiermee de ambtelijke organisatie op een wijze in diskrediet wordt gebracht die onjuist is.

Het college van Gedeputeerde Staten hecht groot belang aan de integriteit van haar organisatie. Het college is bestuurlijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de provincie Flevoland. Indien iemand twijfels heeft over de integriteit van de provincie in een bepaald dossier, dan moet die persoon of organisatie het college daarop aanspreken.