Politie Groningen

Persberichten zaterdag 10 januari 2004

Provincie Groningen, 10-01-2004 -

Groningen: politie houdt stalker aan
De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Menadostraat een 31-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor stalking. De verdachte wordt ervan verdacht dat hij sedert enkele jaren een 23-jarige vrouw uit Groningen belaagt. De dakloze man is ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Plataanlaan heeft de politie vrijdagavond 3 automobilisten bekeurd. In totaal passeerden 350 voertuigen de snelheidsmeter. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. De controle duurde twee uur.

Groningen: politie houdt straatrover aan
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor afpersing. De straatrover had op de Grote Markt een groepje jeugd aangesproken. Hierbij uitte de verdachte bedreigingen in de richting van het groepje. Vervolgens eiste hij van twee jongens van 13 en 14 jaar, beiden uit Groningen, geld. De jongens bevonden zich in het genoemde groepje. Om zijn eis kracht bij te zetten, beweerde de straatrover een vuurwapen bij zich te hebben. Hierop gaven de jongens een klein geldbedrag af. Vervolgens renden de jongens weg, waarna zij de politie alarmeerden. Na een korte zoektocht trof de politie de Stadjer aan, die aan het opgegeven signalement voldeed. Op de Grote Markt werd de straatrover geconfronteerd met de jeugdigen. Allen herkenden hem als de dader van de afpersing. Op het politiebureau trof de politie het weggenomen geld bij de verdachte aan. Hij deed afstand van het geld. De politie kon dezelfde nacht het geld teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man en vrouw voor belediging aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat een 31-jarige vrouw uit Groningen en een onbekende man aangehouden voor belediging. Zonder enige aanleiding beledigde de vrouw twee passerende en surveillerende politieagenten. De dienders spraken de vrouw aan op haar gedrag, waarna de man er nog een schepje bovenop deed. De man ging door met zijn beledigende opmerkingen. Hij werd vervolgens aangehouden. De vrouw bemoeide zich vervolgens met de aanhouding. Op het moment dat zij de agenten wederom begon te beledigen, werd ook zij ingerekend. De vrouw werd op het politiebureau gehoord. Zij bekende de belediging. De man wilde op het politiebureau niet meewerken en wenste ook niet zijn personalia op te geven. Omdat zijn ware identiteit niet kon worden vastgesteld, werd de man ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietster onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht in de Sint Walburgstraat een 31-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw bleek na controle alcohol te hebben gedronken. Zij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de vrouw 1,45 promille alcohol in haar bloed had. De Stadjer kreeg een rijverbod voor 7 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten Boer: recidiverende alcomobilist aangehouden
Op de Provincialeweg N360 heeft de politie vrijdagnacht een 46-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben genuttigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de Delfzijlster 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Bij navraag bleek dat de automobilist hardleers was: hij bleek de afgelopen twee jaar al drie keer eerder onder invloed te hebben gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolde: tankstation overvallen
Een onbekende man heeft vrijdagavond een tankstation op de Oude Postweg overvallen. De overvaller kwam met een hem op het hoofd het benzinestation binnen en eiste geld van de pompbediende. Om zijn eis kracht bij te zetten, dreigde de overvaller met een vuurwapen. De pompbediende bevond zich achter glas tijdens de overval. Hij gaf vervolgens een onbekend geldbedrag af aan de dader. Direct hierop vertrok de overvaller en stapte buiten het tankstation achter op een scooter, waarna hij met de bestuurder van het voertuig wegreed. Beiden verdachten wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de overval.

Stadskanaal: drie gewonden bij verkeersongeval: politie zoekt getuigen

Bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg, de Provincialeweg N366, zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 39-jarige man uit Stadskanaal werd in zijn auto ingehaald door een onbekende rode auto. De Stadskanaalster zag dat voor deze inhaalmanoeuvre te weinig ruimte was, waarna hij naar rechts in de berm uitweek. Een vrachtauto, die in tegengestelde richting reed, ontweek ook de inhalende en tegemoetkomende rode auto door in de berm te rijden. De rode auto kon hierdoor nog net tussen de vrachtauto en de auto van de Kanaalster doorrijden. De vrachtwagenchauffeur kon zijn voertuig nog net op de weg houden. De automobilist raakte in de diepe berm in een slip, waarna hij frontaal tegen een personenauto op de andere weghelft botste. In deze auto bevond zich een echtpaar van beiden 70 jaar uit Emmen. Door de botsing raakten alle drie betrokken gewond. Het echtpaar raakte zwaar gewond en de man uit Stadskanaal liep lichte verwondingen op. Allen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Alle hulpverleninginstanties waren ter plaatse en verleende eerste hulp. De rode personenauto reed door na het veroorzaken van het ongeval. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Mensen die iets van het ongeval hebben gezien of iets kunnen zeggen over de identiteit van de rode personenauto kunnen contact opnemen met basiseenheid Stadskanaal via het telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Ter Apel: man (36) komt om bij verkeersongeval
Een 36-jarige man uit Leeuwarden is vrijdagavond op de Markeweg dodelijk verongelukt bij een verkeersongeval. De Fries botste met zijn voorzijde tegen een geparkeerde vrachtauto met oplegger, die op de rijbaan van de Markeweg stond. De auto van het slachtoffer schoof vervolgens deels onder de oplegger. De man overleed op de plaats van het ongeval. Eerste hulp mocht niet meer baten. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De oorzaak van het ongeval kon nog niet worden vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Smeerling: verkeerscontrole leidt tot 24 bekeuringen
De politie heeft vrijdagavond in Smeerling een algemene verkeerscontrole gehouden. Veertien automobilisten reden bij de controle te hard. Een 45-jarige man uit Ter Apel was de snelste rijder. Hij reed 135 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Verder reden 22-jarige man uit Onstwedde en een 22-jarige man uit Vlagtwedde met een radardetector in hun auto. Beiden kregen een bekeuring, maar moesten ook hun detector inleveren. Verder constateerde de politie nog acht overtredingen bij verkeersdeelnemers. In alle gevallen werd proces-verbaal opgemaakt.

Froombosch: man aangehouden voor vernieling
De politie heeft vrijdagavond in zijn woning in Slochteren een 46-jarige man aangehouden voor vernieling. De man had korte tijd voor zijn aanhouding in Froombosch onenigheid gekregen met zijn ex-vrouw, een 43-jarige vrouw uit Froombosch. De man werd zo kwaad dat hij met zijn auto tegen de auto van de vrouw botste en wegreed. De politie kon de Slochtenaar in zijn woning inrekenen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politiebureau bleek dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Hoogezand: alcomobilist rijdt auto in sloot
De politie heeft vrijdagnacht op de Produktieweg een 23-jarige man uit Wildervank aangehouden voor rijden onder invloed. De politie trof bij de Industrieweg met de Ambachtsweg een auto in een sloot aan. De bestuurder van het voertuig was volgens getuigen weggelopen. De politie kon in eerste instantie de man niet vinden. Met behulp van een speurhond kon de Wildervanker op de Produktieweg worden gevonden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,95 promille alcohol in zijn bloed had. In de auto van de man trof de politie een groot mes aan. Dit strafbare voorwerp werd in beslag genomen. Het rijbewijs van de Wildervanker werd ingevorderd. Zijn voertuig werd afgesleept. De man werd ingesloten, omdat hij eerst zijn roes moest uitslapen. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.