Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Marloes Nollen: telefoon 053-4555588

Districtelijke alcoholcontrole in Noord-West Twente

Vijf overtredingen rijden onder invloed geconstateerd

Rijssen/Wierden/Nijverdal/Vriezenveen

Op vrijdag 9 januari heeft er van 15.00-22.00 uur een districtelijke alcoholcontrole plaatsgevonden in Noord-West Twente. Op verschillende locaties is gecontroleerd. 1101 bestuurders zijn gecontroleerd. Vijf bestuurders waren in overtreding. Hierbij hebben zij bij de ademanalyse scores behaald van 0,55, 0,61, 0,76, 077, 0,93 promille.
(n.b. leeftijd/geslacht/woonplaats staat niet in mutatie genoteerd)
Tegen deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-003640)

In verband met het verhoogde risico op verkeersongevallen is het rijden onder invloed een speerpunt van de politie Twente. Mede door deze controles scoren wij landelijk gezien zeer laag ten aanzien van het aantal overtreders. Daarom altijd de vraag vooraf "Wie is de Bob?"

Alcoholovertredingen op andere plekken in de regioTwente

Denekamp

Op vrijdag 9 januari omstreeks 20.00 uur werd een 53-jarige autobestuurder uit Denekamp gecontroleerd op de Zoekeweg op alcoholgebruik. De man blies 1,2 promille. Proces-verbaal is opgemaakt .(bps: 04-003597)

Haaksbergen

Op zaterdag 10 januari omstreeks 02.45 uur werd een 20-jarige autobestuurder uit Haaksbergen gecontroleerd op de Albert Cuyplaan op alcoholgebruik. De man blies 0,58 promille. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-003703)

Hengelo

Op vrijdag 9 januari omstreeks 21.18 uur werd een 69-jarige autobestuurder uit Hengelo gecontroleerd op de Oldenzaalsestraat op alcoholgebruik. De man blies 1.74 promille. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps:04-003616)

Hengelo

Op zaterdag 10 januari omstreeks 02.45 uur werd een 46-jarige autobestuurder uit Hengelo gecontroleerd op de Berfloweg op alcoholgebruik. De man blies 1.06 promille.
Proces-verbaal is opgemaakt. (bps:04-003704)

Belediging

Agenten beledigd

Almelo

Op zaterdag 10 januari werd omstreeks 03.30 uur twee agenten beledigd door een 24-jarige man uit Almelo. De agenten waren in de Grotestraat in Almelo, omdat er een melding was binnengekomen over vernieling van een ruit. Twee mannen liepen in de Grotestraat en werden door de agenten aangesproken. Een van de mannen meldde de agenten dat zij maar weg moesten wegrijden en dat zij zich niet met hen moesten bemoeien. De andere man begon op dat moment te schelden naar de agenten. Hij sloeg grove taal uit. Op dat moment is die man aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is voorgeleid en ingesloten.(bps: 04-003713)

Aanhouding gezochte

Man i.v.m. openstaande boetes aangehouden

Enschede

Op zondag 11 januari werd omstreeks 02.30 uur een 46-jarige autobestuurder gecontroleerd. Het bleek dat de bestuurder nog boetes had openstaan t.w.v. ruim 16.000 euro. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten.(bps: 04-004034)

Huiselijk geweld

Man i.v.m. mishandeling echtgenote gehouden

Enschede

Op zaterdag 10 januari heeft een 27-jarige vrouw uit Enschede aangifte gedaan van mishandeling door haar 40-jarige man. De vrouw had bij de mishandeling gezichtsletsel opgelopen. De man is aangehouden en ingesloten. (bps: 04-003735)

Bedreiging

Drie mannen aangehouden

Enschede

Op zaterdag 10 januari omstreeks 01.00 uur zijn er drie mannen aangehouden. Een 24-jarige man uit Enschede wonende aan de Thomas de Keyserstraat had de politie gebeld, omdat hij zich bedreigd voelde. Politie is ter plaatse gegaan en trof een auto aan met drie mannen (25-jarige man uit Beneden Leeuwen, een 21-jarige man uit Enschede en een 19 jarige man uit Enschede). In de auto werd ook een groot mes aangetroffen. Op de vraag van wie het mes was, werd geen antwoord gegeven. De drie mannen zijn hierop aangehouden. De 25-jarige autobestuurder uit Beneden Leeuwen bleek bovendien onder invleod van alcohol te zijn en niet in het bezit van een rijbewijs. Hij wilde ook niet meewerken aan een ademanalyse. Betrokkene is hierop ingesloten. De andere twee mannen zijn na verhoor heengezonden. (bps: 04-003678)

Bedreiging

Vier mannen aangehouden

Enschede

Op zondag 11 januari omstreeks 04.45 uur zijn er vier mannen aangehouden. Een 23-jarige man uit Enschede sprak op de Noorderhagen twee agenten aan en meldde dat hij zojuist op het Molenplein was beroofd door een viertal mannen. Zijn mobiele telefoon en geld waren afgenomen. Ook hadden de mannen hem met geweld bedreigd. Even later kon op de Molenstraat de auto met de vier mannen worden aangehouden. In de auto werd de mobiele telefoon van de 23-jarige man uit Enschede aangetroffen. Tevens werden enkele wapens gevonden en cocaine. De vier mannen (20, 20, 21, 21 jaar afkomstig uit Enschede) zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. De mannen verklaarden dat ze de cocaine hadden gekocht van de 23-jarige man uit Enschede die ze beroofd hadden. De 23-jarige man uit Enschede is hierover gehoord en hij bekende, tevens had hij zelf ook nog twee pakjes cocaine in zijn bezit. Hij is hierop aangehouden terzake overtreding Opiumwet. (bps: 04-004086)

Aanrijding

Autobestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

Enschede

Op zondag 11 januari omstreeks 01.00 uur was een auto tegen een lichtmast aan de Lupineweg gereden en hierna doorgereden naar de Kotkampweg. Hier kon de politie de autobestuurder aanhouden. Behalve dat de autobestuurder was doorgereden bleek de 22-jarige man uit Enschede ook onder invloed van alcohol te verkeren en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij is voorgeleid. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-004016)

Bedreiging en vernieling

Man aangehouden

Enschede

Op vrijdag 09 januari omstreeks 09.30 uur kwam er een melding binnen van bedreiging en vernieling aan de Ripperdastraat. Een 30-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats had een medewerker van Tactus bedreigd met grof taalgebruik en bij het verlaten van het pand had hij een steen door de ruit gegooid. De 30-jarige man werd 's middags op het Stationsplein gesignaleerd en aangehouden. Gezien de staat van dienst van de verdachte is besloten de man te behandelen als stelselmatige dader. Verdachte is in verzekering gesteld. (bps:04-003327)

---- --

zondag 11 januari 2004

(

Politie houdt integrale controleactie in Enschede
De politie Twente, het district Zuid-Twente heeft in de nacht van zaterdag 10 januari op zondag 11 januari een grootscheepse controle gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik, drugsgebruik, en vreemdelingenwet.

Resultaten

De controle leverde de volgende resultaten op:

De volgende personen zijn aangehouden:

- Een 26-jarige man (woonplaats niet gemuteerd) voor het opgeven van een valse naam, niet in het bezit zijn van rijbewijs en APK. Hij heeft hiervoor drie bekeuringen ontvangen.

- Een 38-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 0,83 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 31-jarige man uit Haaksbergen is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 0,53 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 41-jarige man uit Hengelo is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Een bloedproef is afgenomen. (resultaat nog niet gemuteerd)

- Een 30-jarige vrouw uit Enschede is aangehouden i.v.m. openstaande boetes en het rijden onder invloed. Zij blies 1,35 promille. Zij is ingesloten.

- Een 40-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. het in bezit hebben van een mes. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

- Een persoon is aangehouden i.v.m. belediging van een collega. Verdachte wilde zijn naam niet opgeven. Persoon moet nog worden afgehoord.

- Een 53-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 0,67 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 21-jarige man uit Hengelo is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 0,92 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 37-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. het in bezit hebben van een boksbeugel. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 21-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 1,13 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 26-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 1,66 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 20-jarige vrouw uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Een bloedproef is afgenomen. (resultaat bloedproef nog niet gemuteerd)

- Een 34-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 1,52 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 43-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed. Hij blies 0,85 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 25-jarige man uit Enschede is aangehouden i.v.m. rijden onder invloed en belediging. Hij blies 1,04 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

- Een 17-jarige jongeman is aangehouden i.v.m. belediging. Hij moet nog worden afgehoord.

- Een 16-jarige jongeman is aangehouden i.v.m. het niet voldoen aan bevel en/of vordering. Hij moet nog worden afgehoord.

Verder zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor:

7x handelaarskenteken
6x geen gordel
1x opgeven valse naam
1x niet in bezit zijn van rijbewijs
2x mislichten voeren
1x radardetector
2x geen bromfietscertificaat
1x geen achterlicht bromfiets
1x bellen tijdens rijden
1x kleur verlichting voeren
1x roodlicht
15x fietsen zonder verlichting
1x onverzekerd rijden

Integrale controle

Van 's avonds 23.00 uur tot 's ochtends 4.00 uur werden passanten gecontroleerd aan o.a. de Hengelosestraat, Oldenzaalsestraat en Haaksbergerstraat. Er werd gecontroleerd op alcohol, verkeer, wapenbezit, drugs, personenvervoer, wet accijns. De actie betrof een samenwerking tussen verschillende disciplines. De politie Twente nam deel met de volgende onderdelen: hondengeleiders, het verkeershandhavingsteam, politiemedewerkers van de zes Enschedese politieafdelingen. Ook externe partners namen deel namelijk, de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat (voorheen rijksinspectie verkeersdienst) en de Vreemdelingendienst.

Preventieve actie

Doel van de controle is het veiligheidsgevoel en leefbaarheid van bewoners, bezoekers en personeel van horecabedrijven in de binnenstad en omgeving van Enschede verhogen.

---- --