Politie Drenthe

10-01-04 zaterdag

Meppel 10-01-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Politie Meppel zoekt getuigen ongeval
NIJEVEEN - De politie in Meppel wil graag in contact komen met een nog onbekende bromfietsbestuurder die vrijdagmorgen betrokken was bij een ongeval op de Meppelerweg in Nijeveen en met getuigen van dit ongeval. Omstreeks 07.50 uur reed een groep van vier fietsters richting Meppel. Op het moment dat ze worden ingehaald door een bromfietser komen twee meisjes van 13 en 14 jr. uit Nijeveen te vallen. Ook de bromfietser valt. De bromfietser krabbelt na de valpartij weer in de benen en gaat er vandoor richting Nijeveen. De beide meisjes raken licht gewond. Hun fietsen raakten beschadigd. Bij de bromfietser gaat het om een jongeman met krullend donkerblond haar. Hij droeg een zwarte integraalhelm. Door de aanrijding ging het vizier van de helm kapot en kreeg de jongeman waarschijnlijk een wondje op zijn gezicht. Hij reed op een zwarte Aprillia RS racing. De bromfiets moet in ieder geval schade hebben aan beide spiegels, knipperlicht en een remhendel.

Teveel gedronken en geen rijbewijs
GIETEN - Op de Brink in Gieten hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19 jr. jongen uit Gasselternijveen aan. Hij bestuurde een auto terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Bovendien was de auto niet APK gekeurd en had de jongeman gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. Met een dagvaarding en twee processen verbaal voor het rijden zinder rijbewijs en de niet APK gekeurde auto is hij in vrijheid gesteld.

Autos opengebroken
HOOGEVEEN/ASSEN - In de Ten Oeverstraat in Hoogeveen is vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur een auto opengebroken en is daaruit de radio gestolen. Op een parkeerplaats aan de Stadsbroek in Assen is vrijdagavond tussen 19.30 en 22.30 uur een auto opengebroken. Ook hier werd de radio gestolen.

Van diefstal verdachte man aangehouden
ASSEN - De beheerder van het buurthuis aan de Buizerdstraat in Assen hield vrijdagavond met een aantal bezoekers een 27 jr. man uit Eelde aan. De man wordt verdacht van diefstal van een portemonnee uit een kantoor van het buurthuis. Hij is overgedragen aan de politie. De aangehouden man bleek gezocht te worden omdat hij ook wordt verdacht van een op 4 januari gepleegde diefstal van geld in Eelde. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Meerdere autos vernield
ASSEN - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Assen bij zeker zes autos een ruit ingeslagen. De autos stonden geparkeerd aan de Fivelingostraat, Witterstraat en Arthur van Schendellaan.

Vernieler aangehouden
RODEN - Op de Brink in Roden hebben personeelsleden van een horecagelegenheid een 19 jr. jongen uit Roden aangehouden die een ruit heeft vernield van een restaurant aan de Brink. Dit was door een getuige gezien waarna men achter de jongen aanging en hem aanhield en overdroeg aan de politie. Op het politiebureau bekende de jongeman de vernieling, waarbij hij trouwens ook zelf nog licht gewond raakte. Met een dagvaarding is hij in vrijheid gesteld.

Leegstaande woning uitgebrand
NIEUW WEERDINGE - Aan het Eerste Kruisdiep WZ in Nieuw Weerdinge is vrijdagavond een leegstaande woning uitgebrand. De woning zou volledig worden verbouwd en uitgebreid. De brandweer bluste de brand echter de woning brandde volledig uit. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Afval verbranden

DIEVER - De politie in Westerveld maakt proces-verbaal op tegen een 57 jr. inwoner van Diever. Vrijdagavond werd een grote bult houtafval verbrand op een perceel grond van deze man aan de Groningerweg in Diever. De brandweer was gewaarschuwd en deze lieten de brand gecontroleerd uitbranden.

Inbraak benzinestation
ASSEN - Zaterdagmorgen kort na 06.00 uur is ingebroken in de kiosk van een benzinestation aan de Alteveerstraat in Assen. Een ruit werd vernield. Uit de kiosk zijn in ieder geval rookwaren weggenomen. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag twee mannen van ongeveer 40 jaar bij de kiosk. Toen de politei arriveerde waren de daders gevlogen.