Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/10/2004 Dames SSS moeten winst laten aan Arvevo.

SSS - Arvevo 2 - 3 setstanden 25 - 16, 13 - 25, 26 - 24, 25 - 27 en 11 - 15.

Afgelopen zaterdag zijn de dames van SSS er niet in geslaagd om hun eerste wedstrijd in winst om te zetten. Hoewel ze daarvoor in de vierde set nog wel de mogelijkheid kregen, wisten ze deze kans niet te verzilveren en uiteindelijk trok Arvevo met 3 - 2 aan het langste eind.

SSS scoorde in de eerste set het eerste puntje, maar hierna werd door beide poegen het side out spelletje goed verzorgd en wist niemand ver weg te lopen. Op de service van Sabine Steinebach was het echter SSS dat het eerste gaatje sloeg en en 11 - 6 voorsprong nam. Halverwege werd deze voorsprong nog vergroot na goede service van Hester Seton en Caroline Minnen naar 23 - 11. Hoewel Arvevo aan het eind van de set nog wel enkele puntje van deze achterstand afknabbelde, was deze toch groot genoeg voor de setwinst voor de Barneveldse dames met de cijfers 25 - 16.

In de tweede set kreeg SSS echter geen vat op de service van Arvevo en de Arnhemse ploeg liep dan ook meteen weg naar 7 - 0, voordat SSS haar eerste punt kon scoren. Vechtend voor elk punt probeerden ze weer terug in de set te komen, maar Arvevo liet de teugels niet vieren. Coach Camiel van Damme trachtte met het inbrengen van Rianne van der Linde voor Titsia van de Brink en Mirjam Schoemakers nog een omkeer teweeg te brengen, maar ook dit mocht niet baten en zo won Arvevo deze set met 25 - 13.

In het begin van de derde set slaagde SSS erin het goede spoor weer op te pakken. Arvevo kwam nog wel met 7 - 2 voor, maar door goed serveren van Caroline Minnen kwam SSS weer langszij. Tot 12 - 12 bleef de strijd gelijk op gaan, maar hierna was het Arvevo dat met een goede service een gaatje wist te slaan van 18 - 14. SSS wilde echter niet opgeven en punt voor punt werd de achterstand ingelopen. Op 24 - 23 had Arvevo echter de kans om de winst in deze set te pakken, maar SSS slaagde er in om dit setpunt ongedaan te maken. Op de daaropvolgende service van Hester Seton slaagden ze er zelfs in om om 25 - 24 zelf een setpunt te pakken en deze werd door de dames uit Barneveld verzilverd, zodat zij de set pakten met 26 - 24.

Ook het begin van de vierde set liet een vrij gelijk opgaande strijd zien, waarbij eerst Arvevo een kleine voorsprong nam, maar halverwege de set slaagde SSS erin om de rollen om te draaien en met sterk spel werd een 18 - 14 voorsprong genomen. Lang konden ze hiervan niet genieten, want Arvevo slaagde erin om weer terug te komenen bij 21 - 21 kwamen ze langszij. Een goed serverende Caroline Colenbrander bezorgde SSS met een goede service op 24 - 22 het eerste matchpunt, maar deze werd door Arvevo ongedaan gemaakt. Op 25 - 24 kreeg Arvevo de kans om de stand gelijk te trekken, maar deze werd door SSS weer ongedaan gemaakt. Nadat Arvevo de volgende ralley naar zich toetrok lukte het SSS niet meer om het setpunt ongedaan te maken en zo won Arvevo deze set met 27 - 25.

De zo noodzakelijk geworden vijfde set begon met nogal wat misverstanden. Doordat er bij SSS een fout werd gemaakt in het opstellingsbriefje moesten enkele speelsters op ongebruikelijke posities spelen, hetgeen ervoor zorgde dat SSS direct met 3 - 0 achter kwam. Deze achterstand werd niet meer goedgemaakt, hoewel er door de Barneveldse dames voor elk punt werd gevochten en Arvevo verschillende keren moest aanvallen, voordat ze de winst van een ralley konden vieren, maar uiteindelijk wonnen ze de set met 15 - 11.

Coach Camiel van Damme was ondanks het verlies niet ontevreden over het vertoonde spel. "In vergelijking met enkele weken geleden speelden we vandaag een stuk beter. Helaas was het niet genoeg om de volle winst te pakken, maar vooral de meiden op het midden zorgden voor veel dreiging, waardoor de middenblokkeerster van de tegenstander aan hen gebonden werd en de buitenaanvalsters gemakkelijker tot scoren konden komen. Ze hebben vandaag laten zien dat we op de goede weg zijn en halverwege hebben we nu 21 punten uit 11 wedstrijden. Als we dit gemiddelde ook in de tweede helft van de competitie vasthouden, dan eindigen we op een veilige plek in de middenmoot, waarop we van te voren gehoopt hadden."