Ingezonden persbericht


Zaterdag 10 en zondag 11 januari 2004

Internationale Motoren Oldtimerbeurs Autotron

ROSMALEN - Uit cijfers van de RAI-afdeling Gemotoriseerde Tweewielers blijkt dat ondanks de economische tegenwind de verkopen van nieuwe motorfietsen in de eerste acht maanden van 2003 met 14.552 machines zelfs iets hoger uitkomen dan in de vergelijkbare periode het jaar daar voor. Afgemeten aan het aantal inschrijvingen van standhouders voor de Internationale Oldtimerbeurs voor Motoren en Bromfietsen in Autotron op zaterdag 10 en zondag 11 januari 2004 blijft ook de belangstelling voor de antieke modellen onverminderd groot.

Toen ruim twintig jaar geleden de toenmalige Autotron-directie het groene licht gaf voor de eerste Motoren Oldtimerbeurs vermoedde niemand - zelfs niet in de verste verte - dat het evenement zo'n succes zou worden. De klassieke motorfiets was begin jaren tachtig nog maar bij een zeer select publiek in beeld. Tegenwoordig is ook de tweewieler uit vervlogen tijden razend populair. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het publiek half januari niet alleen massaal voor de "zware jongens" naar Rosmalen komt. Sinds enkele jaren is het ook de klassieke brommer die zich een vaste stek verworven heeft in het Expodome en de Spykerhal. Beursmanager Theo van Delft stelt vast dat het motorenaanbod nog steeds het grootst is, maar dat de bromfiets nog altijd aan populariteit wint. "Het leuke van de brommermarkt is dat hier nog de echte doorgewinterde sleutelaars op af komen. Handelaren struinen stad en land af naar Puchjes, Tomossen, DKW's, NSU's en MV Augusta's. De meeste oudjes komen bij wijze van spreken rechtstreeks onder het strooi vandaan. Er worden ook wel compleet gerestaureerde modellen aangevoerd, maar wie daarin geĂŻnteresseerd is moet op zaterdagochtend al vroeg aan de poort staan, want de belangstelling is groot."

Ook tijdens de 2004-editie is de beurs gesplist in een motoren- en een brommerafdeling. Deze opdeling blijkt zowel de standhouders als het publiek prima te bevallen. Wie op zoek is naar een voetpookje voor zijn Puch met twee versnellingen hoeft niet alle stands af te stropen, maar begeeft zich rechtstreeks naar het onderdeel brommers. De beursorganisatie heeft ruim 350 onderdelenstands verhuurd. Het is op de eerste beurs van het nieuwe jaar dan ook meteen volle bak.

Diverse motoren- en brommerclubs hebben inmiddels al positief gereageerd op de uitnodiging van Autotron om zich in de Spykerhal te presenteren. Aan de club die zich volgens de jury het best presenteert wordt een prijs uitgereikt. Ook zullen demonstraties van onder andere restauratietechnieken worden verzorgd.

De Internationale Motorenbeurs is zaterdag 10 en zondag 11 januari 2004 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt E 8,00, kinderen van 4 tot 11 jaar betalen E 5,00.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.