Ingezonden persbericht

Utrecht, 16 december 2003

PERSBERICHT

Architectuurcentrum Aorta presenteert:

Kinderworkshop architectuur

Heb je wel eens nagedacht waarom een huis niet omvalt als het waait en waarom het binnen droog blijft als het regent? Denk jij wel eens na over jouw droomhuis of droomspeeltuin? Misschien heeft jouw droomspeeltuin een gouden glijbaan of een doorzichtige skate-halfpipe! Tijdens de architectuurworkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar bij Aorta, is alles mogelijk. Dus kruip in de huid van een architect en kom ontdekken wat jij kunt ontwerpen en bouwen!! Anderhalf uur lang kunnen kinderen ontwerpen aan. Het gemaakte werk kan direct na de workshop meegenomen worden. Er is ook limonade.

HET DAK OP

Zaterdag 10 januari

Op 10 januari gaan we een dak ontwerpen en bouwen. Kijk maar eens om je heen, dan zie je dat er heel veel verschillende daken op huizen zitten. Een puntdak, een schuin dak, een plat dak, maar ook een dak met een tuin erop. Tijdens HET DAK OP ga je jouw eigen dak ontwerpen. Wat dacht je van een speeltuin of zwembad op het dak? Misschien heb jij wel een heel spectaculair nieuw idee voor het dak van de toekomst!!

KOM OVER DE BRUG!

Zaterdag 17 januari

Op 17 januari gaan we bruggen bouwen! Bruggen hebben we in ons waterrijk Nederland altijd nodig. Kleine, grote en nog grotere! De langste brug in Nederland is wel 5 kilometer! En je hebt vast de nieuwe Prins Clausbrug al gezien die over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Leidsche Rijn is gebouwd! Trouwens,..als je door de binnenstad van Utrecht loopt, zie je ook bruggen over de Oude Gracht. Allemaal bruggen met verschillende vormen en materialen. We zijn benieuwd wat jij mooi vindt aan een brug en dagen je uit jouw eigen brug te bouwen!

Locatie: Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht

Kosten: 8,50 euro inclusief materiaal en limonade. Het werkstuk mag mee naar huis.

Reserveren: Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk met een aanmeldingsformulier en tot en met de woensdag voor aanvang. Voor een aanmeldingsformulier bel naar Architectuurcentrum Aorta: tours@aorta.nu of tel: 030 2321686.

Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht. Woensdag tot en met vrijdag 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 13.00 - 17.00 uur. Tel. (030)2321686, fax (030)2321390, www.aorta.nu



Noot voor de redactie -