Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-01-2004

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ


Uitzending zaterdag 10 januari
Radio 2 ­ 16.00 uur


Tros muziekcafÉ met thÉ lau en mariska veres


Hadassah de Boer presenteert zaterdag 10 januari tussen 16.00 en 18.00 uur een nieuwe aflevering van TROS MUZIEKCAFÉ waarin ze onder anderen Thé Lau en Mariska Veres ontvangt.

Thé Lau zong ooit bij The Scene maar werkte onlangs samen met niemand minder dan Tom 'Junkie XL' Holkenborg en dat leverde de single 'Brandende regen' op. Momenteel is hij met zijn bijzondere stemgeluid in de Nederlandse theaters te horen, waar hij zijn theatertoernee 'De God van Nederland' speelt. Zaterdag zingt hij in TROS MUZIEKCAFÉ.

Mariska Veres zal nooit meer loskomen van het predikaat 'zangeres van Shocking Blue' die wereldberoemd werd met de internationale hit 'Venus'. Wat minder bekend is, is dat Mariska de dochter is van zigeunerviolist Lajos Veres. Op haar nieuwe album 'Gypsy Heart' gaat ze samen met het ensemble Andrei Serban terug naar haar roots. Mariska Veres en ensemble Andrei Serban treden zaterdag live op.

Verder is Ilene Barnes te gast. Hadassah praat met haar en van haar recente album 'Time', dat in Nederland is opgenomen, zingt ze een aantal nummers.

De Nederlandse band A Balladeer heeft een enerverend 2003 achter de rug en gaat een prachtig 2004 tegemoet. De band die wel de Nederlandse Counting Crows wordt genoemd, won zo'n beetje alle muziekprijzen die er te winnen zijn. Zaterdag treedt de band live op in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Surf voor foto's en meer informatie naar www.trosradio2.nl.