Gemeente Amersfoort

Feestelijke afsluiting van actie 'Maak van vuurwerk geen afknapper!'

datum: 8 januari 2004

Tijdens een feestelijk evenement wordt op zaterdag 10 januari de kerstboom- en vuurwerkactie afgesloten met een verloting in aanwezigheid van wethouder G. Eerdmans. De actie van gemeente, politie, Eemfors en ROVA, onder het motto 'Maak van vuurwerk geen afknapper' werd georganiseerd om de stad na de jaarwisseling weer snel schoon en veilig te krijgen. De feestelijke afsluiting van de actie vindt plaats in de bedrijfskantine van ROVA.

Onder het motto 'Maak van vuurwerk geen afknapper' was er ook dit jaar weer een actie om de stad na de jaarwisseling weer snel schoon en veilig te maken. Via posters, folders en artikelen in de krant werden de bewoners van Amersfoort opgeroepen om de vuurwerkresten snel op te ruimen en de kerstboom in te leveren bij één van de speciale inzamelpunten. Op de eerste dag van het nieuwe jaar stond een schoonmaakploeg van ROVA en Eemfors paraat om de vuurwerkresten op de meest vuile plekken in de stad op te ruimen. Deze ploeg van 12 man is de hele eerste week van het jaar met vier veegmachines aan het werk geweest om de stad weer schoon te vegen.

Op woensdag 7 januari konden kinderen de oude kerstbomen en vuurwerkafval op diverse punten in de stad inleveren. Per ingeleverde kerstboom óf 10 stuks niet afgegaan vuurwerk óf gevulde zak met vuurwerkresten ontvingen de kinderen een lootje. Met dit lootje kunnen ze tijdens de feestelijke afsluiting op zaterdag 10 januari meedingen naar mooie prijzen, waaronder een fiets en een CD speler. Het evenement vindt plaats op zaterdagmorgen van 11.00 tot 12.30 uur in de bedrijfskantine van ROVA aan de Nijverheidsweg Noord 35.

Wethouder G. Eerdmans zal tijdens de feestelijke afsluiting bekend maken hoeveel kerstbomen en vuurwerkresten er op 7 januari zijn ingezameld. De verloting van de prijzen vindt plaats onder toeziend oog van 'notaris' Mr. H.V.L van Schoonhoudt. Hoewel deze notaris erg van 'schoon houdt', heeft de organisatie van het evenement hem toch bereid gevonden om zijn medewerking te verlenen aan de verloting. Op zijn geheel eigen hilarische wijze draagt Mr. Schoonhoudt er toe bij dat de trekking volgens de regels verloopt. De leden van Percussiegroep Thiosane uit Zwolle doen met hun ritmische geroffel alle duizendklappers, rotjes en gillende keukenmeiden van de afgelopen jaarwisseling verbleken.Tijdens het evenement zorgen zij voor spetterend muzikaal vuurwerk.