CDA

08-01-04

Nieuwjaarsbijeenkomst over Integratie in perspectief

Integratie in perspectief is het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA-Vrouwenberaad op zaterdag 10 januari a.s. in het NH Hotel (voormalig Holiday-Inn naast het Centraal station) te Utrecht.

Maria Martens (lid Europees Parlement en nummer 2 op de advies-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen), Kathleen Ferrier (CDA-Tweede Kamerlid) en Miet Smet (lid van het Europees Parlement namens de Vlaamse CD en V, minister van Staat en oud-staatsecretaris Maatschappelijke integratie en oud-minister van Tewerkstelling, Arbeid en Gelijke kansen in België) spreken tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst die in samenwerking met de EVP-ED-delegatie in het Europees Parlement wordt georganiseerd.

De bijeenkomst begint om 10.30 uur en eindigt om circa 14.00 uur.

Het CDA-Vrouwenberaad heeft het afgelopen jaar gediscussieerd over de integratie en inburgering van allochtonen, en met name van allochtone vrouwen. De uitkomsten van deze discussie in de afdelingen worden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst aangeboden aan Sjaak van der Tak, voorzitter van de CDA-commissie Integratie en loco burgemeester en wethouder Integratie in Rotterdam.

De nieuwjaarsbijeenkomst wordt geopend door de nieuwe voorzitter van het CDA-Vrouwenberaad, Annet Doesburg. Daarna spreekt Europarlementslid Maria Martens over Europa en integratie. Vervolgens spreekt Miet Smet over de integratie van vrouwen in Vlaanderen. De laatste inleiding is van Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier; zij spreekt over integratie en gezin. Daarna is er een debat en worden de resultaten van de eerder genoemde discussie gepresenteerd. Tijdens de afsluitende gezamenlijke lunch worden de vrouwelijke kandidaten voor de Europese verkiezingen gepresenteerd.

Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd voor deze nieuwjaarsbijeenkomst.

Voor nadere informatie: CDA-Partijvoorlichting, tel. 070-3424842/06-53225950.

Meer informatie
CDAV Website