Gemeente Almere

20 eurocent en lootje

Ook dit jaar kunnen kinderen weer kerstbomen inzamelen en die naar speciaal daarvoor ingestelde verzamelplaatsen brengen. Op zaterdag 10 januari 2004 organiseert de gemeente weer een grootscheepse kerstboominzameling.

Uiteraard stelt Stadsreiniging daar ook dit jaar weer wat tegenover: voor elke ingeleverde kerstboom ontvangen de kinderen 20 eurocent en een lootje. Daarmee kunnen ze meedingen naar één van de in totaal vijftien waardebonnen variërend in waarde van tien tot honderd euro.

Gecomposteerd

Om zoveel mogelijk kerstbomen ingezameld te krijgen kunnen ze al vanaf maandag 5 januari ingeleverd worden bij de recyclingperrons in Haven en Buiten. Ook daar ontvangen de kinderen hun geld en het lootje. De ingezamelde kerstbomen worden versnipperd, bij het gft-afval gevoegd en uiteindelijk gecomposteerd.

Basisscholen

Om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor deze inzamelactie, heeft Stadsreiniging ook de hulp van alle basisscholen ingeroepen. Er zijn posters en flyers gemaakt waarop het hoe en waarom van de inzamelactie precies uit de doeken wordt gedaan en ook waar en hoe laat de kerstbomen op zaterdag 10 januari ingeleverd kunnen worden.