Gemeente Dalfsen

08/01/2004

Laatste flyer-actie, EFFE DIMMEN, Dalfser discobussen

Dalfsen - Aanstaande zaterdag 10 januari is de laatste van 3 flyer-actie's in de Dalfser discobussen gepland. De discobussen (naar Zaal Dijk in Lemele en de Leeren Lampe in Raalte) zijn een goede voorziening voor de Dalfser jeugd. De uitstaphalte vormt echter vaak een punt van overlast.

Een deel van de jongeren maakt bij het uitstappen en op weg naar huis veel lawaai. Sporadisch worden in de bus en onderweg vernielingen aangericht. Het verplaatsen van de halte bleek geen oplossing te zijn. Het probleem wordt daarmee alleen maar verplaatst.

In het reguliere overleg tussen de gemeente Dalfsen en de politie is het idee ontstaan om flyers uit te delen in de discobus om jongeren bewust te maken van het feit dat zij overlast veroorzaken. In overleg tussen de gemeente Dalfsen, de politie Dalfsen/Ommen, de uitbaters van Zaal Dijk en de Leeren Lampe is het idee verder uitgewerkt. Afgelopen december waren er reeds 2 flyer-actie's.

De discobussen vertrekken tussen 21.30 en 22.15 uur vanaf de halte bij het politiebureau, Molendijk 9, in Dalfsen. De flyers worden zowel op de heenreis naar de discotheken als op de terugreis uitgedeeld. Op de heenreis ontvangen de jongeren ook een doosje pepermuntjes met daarop de tekst 'EFFE DIMMEN'.

De horecaondernemers nemen het uitdelen van de flyers op de terugreis ('s nachts) voor hun rekening. Tevens dragen zij zorg voor een herinnering aan de bezoekers door het sturen van een e-mail met de digitale versie van de flyer.