Gemeente Den Haag

januari 2004
Kennismaken met buurtbewoners op de informatiemarkt Leidschenveen (7 januari)

Informatie over activiteiten in de wijk, kennismaken met buurtgenoten en zien wat de buurt te bieden heeft, dat zijn de ingrediënten van de Informatiemarkt Leidschenveen. Op zaterdag 10 januari van 13.00 tot 17.00 uur wordt deze markt gehouden in het Informatiecentrum aan de Zoetermeerse Rijsweg in Leidschenveen, tegenover de Digros.

Op de markt krijgen bezoekers informatie over activiteiten die vanaf januari in de wijk plaatsvinden, zoals schilderen, wereld(s) koken, streetdance, bloemschikken en kaarten maken. De activiteiten zijn een voorbereiding op een groot evenement dat in het voorjaar van 2004 plaatsvindt. De informatiemarkt en het voorjaarsevenement worden georganiseerd in het kader van het project 'Impuls Sociale Cohesie' van de gemeente Den Haag. Dit project wil het buurtgevoel versterken in de nieuwste wijken van de stad, door mensen kennis te laten maken met elkaar en samen activiteiten te ondernemen.

Naast de informatiekraampjes is er op de informatiemarkt ook een podium waar jongeren van de Showdance Factory om 14.00 en 15.00 uur een spetterend optreden geven. Deelnemers aan de zelfverdedigingscursus van Haagse Hout geven een korte presentatie en clown Magic brengt een bezoek aan Leidschenveen. In samenwerking met de bibliotheek wordt er ieder halfuur voorgelezen voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

Vanaf 12.45 uur rijdt er een Amerikaanse bus door Leidschenveen die bewoners kosteloos van en naar de informatiemarkt brengt. Mensen die willen meerijden kunnen opstappen bij de Libelsingel of de bus aan de Hoofdweg aanhouden.

Aan de informatiemarkt werken onder meer bewoners, wijkvereniging Leidschenveen, het wijkberaad, feestcomité Goudvisplein, de bibliotheek, scouting en welzijn Haagse Hout mee. Ook De Compaan, een steunpunt voor ouderen en verstandelijk gehandicapten, is vertegenwoordigd op de markt.