Ingezonden persbericht

Muziek project "Play it again Sam" 10 januari 2004

DEN HAAG, 20031219 -- Den Haag - Een nieuw initiatief voor dakloos Den Haag om de aanwezige en wellicht latente muzikale talenten te ontplooien wordt in de wereld gezet. Er komt namelijk een structureel muzikaal podium, speciaal voor dak-en thuislozen. Dit initiatief van het Haags Straatpastoraat gaat groots van start door middel van een spetterende muzikale middag met bandjes, workshops en jamsessies.

Al een tijdlang leeft het verlangen om in Den Haag te komen tot een mogelijkheid voor dak-en thuislozen en mensen uit de gebruikersscene om muziek te maken. Te vaak worden zij alleen gezien als probleemgeval. Veel mensen uit deze doelgroep zijn echter behoorlijk getalenteerd, maar zijn door omstandigheden niet meer in staat om hun talenten te ontplooien. Daar komt echter verandering in! Een nu nog onbekende lokatie in Den Haag wordt ingericht als muziekpodium, waar iedere dak- en thuisloze zijn of haar misschien lang weggestopte talent kan oppoetsen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat daklozen zelf dit initiatief gaan dragen en ondersteunen.

Om dit initiatief groots te laten starten, vindt er op zaterdag 10 januari een muzikale aftrap plaats. Met veel muzikanten, jamsessies, workshops en instrumenten. De muzikanten die uitgenodigd zijn, spelen zelf, maar nodigen vooral alle aanwezigen uit om mee te spelen. Daarvoor zullen allerlei instrumenten aanwezig zijn: van tamboerijn tot drumstel.

Het doel van de middag is tweeledig: - dak- en thuislozen enthousiast maken voor de structurele voorziening, waarover op 10 januari meer informatie wordt gegeven - een muzikale brug slaan tussen daklozen en de rest van de Haagse samenleving; een kans dus voor iedereen in Den Haag om elkaar eens van een andere kant te bekijken!

Voor de middag zullen zowel daklozen als niet-daklozen in Den Haag uitgenodigd worden. Verbondenheid, plezier en tolerantie zijn de kernbegrippen die op deze middag centraal zullen staan.

Waar Theater de Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag Wanneer 10 januari van 14.00 - 18.00 uur.

Voor meer informatie:

Judith Ottema, tel 06 - 24640984 judithottema20@hotmail.com Heidi Vijverberg, tel 06 - 14693357 h.vijverberg@wolmail.nl



Ingezonden persbericht