Politie Midden- en West Brabant

Uitslaande brand in bedrijfspand

Breda Vrijdag, 09 januari 2004

Uitslaande brand in voormalige witlofkwekerij

ETTEN-LEUR: Het leegstaande bedrijfspand aan de Verschuurweg, waar vorige week nog een illegale houseparty werd gehouden, is vrijdagavond bij een uitslaande brand deels verwoest.

Rond 21:10 uur meldde een getuige bij de Gemeenschappelijk Meldkamer dat het pand op het industrieterrein Vosdonk in brand stond. De brandweer van Hoeven, Breda en Etten-Leur rukte met vier voertuigen uit om de brand te bestrijden. Op het moment dat de brandweer ter plaatse arriveerde sloegen de vlammen uit het dak van de voormalige witlofkwekerij. De politie zette met eenheden van de teams Zundert, Moerdijk en Etten-Leur de omgeving af. Om 23:00 uur gaf de brandweer het sein meester. De nabijgelegen panden liepen geen gevaar op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Op aanwijzen van een omwonende ging de brandweer ervan uit dat in de koelinstallatie nog een brandbare stof aanwezig was. Op dit moment is niet bekend of er nog een dergelijke stof aanwezig is in het pand. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers