Politie Zeeland


R-0165-2003 RIJDEN ONDER INVLOED

Z - In de Willem Hendrikstraat in Graauw werd zaterdag rond 02.25 uur een 57-jarige man uit het Belgische Blankenberge aangehouden wegens rijden onder invloed.
De Belg bleek 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zij rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
O - Op de Postweg in Tholen werd zaterdag omstreeks 03.00 uur een 20-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
De jongeman sprak met een dubbele tong en rook naar het inwendig gebruik van alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2,3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.
W - Zaterdag rond 04.15 uur werd in de Vlamingstraat in Vlissingen een 35-jarige automobilist uit deze plaats aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit de ademanalyse bleek dat de Vlissinger 3 ½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
O - Een 20-jarige automobilist uit België werd zaterdag rond 04.20 uur op de Albert Joachimikade in Goes na controle aangehouden wegens rijden onder invloed.
De jongeman had 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij kreeg een schikking van E 315 aangeboden.
Z - In de Overdamstraat in Hulst werd zaterdag rond 04.35 uur een 23-jarige man uit Axel aangehouden.
De automobilist had 1,8 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Z - Een 20-jarige vrouw uit de gemeente Hulst werd zaterdag omstreeks 06.00 uur in de Lange Bellingstraat in Hulst aangehouden.
De automobiliste had 1,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Ze kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uren.

W-0166-2004 BLIKSCHADE

Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen vond vrijdag rond 23.55 uur een kop / staart aanrijding tussen een 21-jarige automobilist uit Middelburg en een 40-jarige taxichauffeur uit Vlissingen.
De Middelburger reed in de richting van Middelburg en kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en botste tegen de voor het verkeerslicht wachtende taxi.
Er raakte niemand gewond.

O-0167-2004 AUTOMOBILIST BELANDT IN SLOOT

Een 30-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle is zaterdag rond 09.05 uur door gladheid van de Oude Zeedijk te Wemeldinge afgereden en in de sloot terechtgekomen.
De man reed over de Oude Zeedijk komende uit de richting van de Boulevard en gaande in de richting van Kattendijke. In de bocht verloor de man de controle over zijn voertuig door het geheel opgevroren wegdek en raakte van de weg. Hij reed van de dijk en kwam in een 5 meter lager gelegen sloot terecht.
De bestuurder bleef ongedeerd, zijn auto werd weggetakeld.