Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 10 januari 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
BARENDRECHT - De politie van het district Rotterdam - Zuid stelde vrijdagmorgen, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in in een pand aan de Lubeck.
Binnen was een 28-jarige Rotterdammer aanwezig die werd aangehouden. In de woning trof men een kwekerij aan met 938 planten en de benodigde apparatuur. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De Eneco maakt afzonderlijk proces-verbaal op ter zaken van knoeien met meterstanden.
* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag brak er brand uit in een woning aan de Rauwenhoffstraat. De bewoners, twee volwassenen en twee kinderen, hadden inmiddels hun huis verlaten en werden opgevangen in een soort wijkcentrum. De moeder en de kinderen van 6 en 2 jaar oud, werden door de GGD behandeld omdat ze rook hadden ingeademd. Vermoedelijk is het vuur ontstaan doordat de kinderen met vuur hadden gespeeld. De vlammen grepen snel om zich heen en het gezin kon op tijd de woning verlaten. Omdat de woning niet meer bewoonbaar is werd het gezin bij vrienden ondergebracht.