PERSBERICHT - 2004-01-10

Jamai opent nieuwe Park Plaza

Landal De Lommerbergen officieel heropend

Na de grote brand van een jaar geleden, die het hele centrum- gebouw verwoestte, is de Park Plaza van het Limburgse Landal De Lommerbergen volledig herbouwd; groter en mooier dan voorheen en voorzien van luxueuze faciliteiten. In de uitstraling van de diverse restaurants, bars en winkels zijn alle werelddelen terug te vinden.

Idols winnaar Jamai heeft ter gelegenheid van de opening een cheque voor gratis gebruik van een bungalow overhandigd (foto) aan directeur Mulders van Doe een Wens Stichting, afdeling Limburg. Daarmee kan de Stichting een jaar lang kinderen en hun ouders blij maken.

Naast de bekende faciliteiten zoals het Subtropische Waterparadijs met junglebad zijn er nu nog meer faciliteiten in de Park Plaza. Nieuw zijn het Indoorspeelparadijs, het Beauty-centrum en de Exotische tuin met o.a. saunacabines, kruidenbaden en Turkse saunas. Bij de inrichting is gekozen voor een thematische aanpak, zodat de gast een rondgang over de Plaza beleeft als een soort wereldreis en stralen hun eigen sfeer uit.

De ca. 600 genodigden beleefden tijdens de officiële opening een wervelende show met o.a., muziek en dans uit vijf continenten. Onder de genodigden waren ook de gasten die ten tijde van de brand op het park verbleven. Zij hebben dit weekend als een gratis verblijf aangeboden gekregen.

Kengetallen
De nieuwe Park Plaza beslaat een oppervlakte van 7.000 m2, ruim 1.800 m2 meer dan het voormalige centrumgebouw. Het zwembad met een oppervlakte van 2.000 m2 is ook totaal vernieuwd. Het nieuwe centrumgebouw is gebouwd volgens de nieuwste inzichten en voldoet aan de modernste eisen. Alles is nieuw ontworpen, met een efficiëntere logistieke indeling, een centrale keuken en magazijnen. Nadat het park een jaar lang gesloten is geweest, staan de ca. 170 medewerkers klaar om de gasten met open armen te ontvangen.

Landal De Lommerbergen beschikt over 502 accommodaties en is één van de 53 parken van Landal GreenParks. Landal beheert en exploiteert bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal ruim 9.440 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren
1,5 miljoen gasten ca. 8,2 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel (gastnachten) van 22% op de Nederlandse markt.

Noot voor de redactie (