Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 10 januari

Alkmaar 10-01-2004 - 15.00 uur

Man aangehouden na negeren stopteken.
Alkmaar, vrijdag 9 januari 2004.
Vrijdagmiddag is een 31-jarige man uit Akersloot aangehouden op de Koorstraat. Kort daarvoor reed hij als bestuurder van een bromfiets over de Ritsevoort. Omdat dat ter plaatse verboden is gaf een surveillerende agent de man een stopteken. Hij negeerde dit stopteken en reed op de agent in. Deze moest aan de kant springen om een aanrijding te voorkomen. De verdachte reed door. Een getuige vertelde dat de man op de Kerkstraat. Toen de agent hem daar vertelde dat hij was aangehouden, probeerde de verdachte weg te rijden. Door het vastpakken van de verdachten kon dit worden voorkomen. Wel kwamen de man en de agent ten val waarbij de agent gewond raakte aan zijn been. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 560 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat de bromfiets waarop hij reed niet was verzekerd. De man is tegen de avond, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Inbraak bedrijf
Heerhugowaard, vrijdag 9 januari 2004.
Vrijdagavond ontdekte een medewerker van een bewakingsbedrijf dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Celsiusweg. Men was in het bedrijf gekomen door het vernielen van een toegangsdeur. Eenmaal in het pand werden door de inbrekers een aantal binnendeuren vernield. Zij namen twee kluisjes mee waarin een onbekend bedrag aan geld zat. Ook mist het bedrijf een aantal waardepapieren die in de kluisjes lagen.

Autobestuurder gewond na aanrijding
Alkmaar, vrijdag 9 januari 2004.
Vrijdagavond, kort voor middernacht, vond een aanrijding plaats op de Westerweg. Een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Utrecht reed over de Westerweg, komende uit de richting Heerhugowaard. Op de kruising met de Nollenweg negeerde hij het rode verkeerslicht en kwam in botsing met een personenauto bestuurd door 18-jarige inwoner van Alkmaar. Bij deze aanrijding raakte de Utrechtenaar gewond aan zijn hoofd en een been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.