Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 10 januari

Den Helder 10-01-2004 - 15.00 uur

Dronken autobestuurder veroorzaakt aanrijding
Middenmeer, vrijdag 9 januari 2004.
Vrijdagavond vond een eenzijdig ongeval plaats op de Prof. ter Veenweg. De bestuurder van een personenauto, een 27-jarige inwoner van Hippolytushoef, reed over genoemde weg. Vermoedelijk door een te hoge snelheid verloor hij in een bocht de macht over het stuur en raakte in een slip. Vervolgens kwam hij via een lichtmast tegen een boom tot stilstand. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 265 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Alcoholcontroles
Den Helder, vrijdag 9 januari 2003.
Vrijdagmiddag en -avond werden op verschillende plaatsen in de Noordkop, in samenwerking met leden van de Koninklijke Marechaussee, alcoholcontroles gehouden. Tijdens deze controles werden in totaal 319 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Slechte één bestuurder bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 330 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren Den Helder, zaterdag 10 januari 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Kanaalweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 575 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit overmatig alcoholgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Auto's gestolen uit garagebedrijf.
Schagen, zaterdag 10 januari 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee personenauto's gestolen vanuit een garagebedrijf aan de Fok. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit de showroom van het bedrijf werden twee personenauto's van het merk Alfa Romeo type 147 weggenomen. Om vanuit deze ruimte naar buiten te komen heeft men de toegangsdeur met grof geweld vernield. Naast de twee auto's werd ook een onbekend bedrag aan geld en een digitale fotocamera weggenomen. Eén van de gestolen auto's werd kort na de inbraak gesignaleerd in de omgeving de Fok. De bestuurder wist echter te ontkomen. Kort daarop werd de auto aangetroffen in de wijk Daalmeer in Alkmaar. Er werd niemand meer in de auto aangetroffen. De andere auto, blauw van kleur en voorzien van het kenteken 64-JL-NF is niet meer aangetroffen.