1e persbericht van zaterdag 10 januari 2004

Eindhoven 10-01-2004 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Beroving onder bedreiging

Vrijdagmiddag omstreeks 17.05 uur is op de Plataanbeek een 19-jarige Veldhovenaar van 20 euro beroofd. Het slachtoffer liep daar, toen hij plotseling door twee jongens van ongeveer 18 a 19 jaar oud, licht getinte huid, 1.80m lang, normaal postuur, waarvan er een een donkerbruine jas droeg en de ander een zwarte jas, werd vastgepakt. De overvallers bedreigden het slachtoffer met een mes en dwongen hem zijn geld af te geven. Toen hij dat gedaan had liepen ze hard weg in de richting het Groen.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Gerretsonlaan is vrijdagavond om 20.20 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden de man slingerend over de weg zien rijden en waarschuwden de politie. Deze konden de man kort hierop aanhouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1.40 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Winkeldief aangehouden

Een 17-jarige inwoner van Hilversum is vrijdagavond om 20.17 uur op de Kanaalstraat aangehouden. De verdachte had kort ervoor een rek met messen uit een winkel aan de Nieuwstraat weggenomen. De bedrijfsleider van de winkel had de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging

Vrijdagavond om 21.00 uur is op het Stratumseind een 17-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 36-jarige Eindhovenaar te hebben uitgescholden en met de dood bedreigd, toen deze hem om een legitimatie vroeg voor het binnengaan van een horecagelegenheid. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Helmond: Aanhoudingen na overlast

Bij een controle op overlast in het winkelcentrum van Helmond zijn vijf verdachten aangehouden wegens het veroorzaken van overlast en het niet voldoen aan het bevel of vordering om zich te verwijderen. De aangehouden verdachten, in de leeftijd van 13 tot 18 jaar, afkomstig uit Helmond en Mierlo, hebben allen een proces-verbaal gekregen. Van de minderjarige verdachten zijn de ouders in kennis gesteld. De politie zal de komende tijd streng toezicht houden op mensen die overlast veroorzaken.

Eindhoven: Tasjesroof

Op de Tongelresestraat is vrijdagavond omstreeks 22.40 uur een 27-jarige Eindhovense door twee mannen op een bromfiets van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Tongelresestraat in de richting van het Hofke toen zij achter haar een bromfiets aan hoorde komen. Direct hierop werd de tas onder haar arm weggetrokken door de duopassagier. De daders verdwenen, met medeneming van de tas. In de tas zaten een GSM, een portemonnaie met 10 euro en enkele pasjes.

Gemert: Aanhoudingen na bedreiging en mishandeling

Na bedreiging van een beveiligingsmedewerker en een poging tot vernieling van een raam is op het Binderseind vrijdagavond om 23.40 uur een 19-jarige inwoner van Gemert aangehouden. Zijn 15-jarige vriendinnetje uit Bakel, was het met de gang van zaken niet eens en krabde de beveiligingmedewerker in het gezicht. Ook zij is aangehouden. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor voorzien van een proces-verbaal heengezonden. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.

Beek en Donk: Inbraak in een woning

Vrijdagavond is er ingebroken in een woning aan het Heuvelplein. Men kwam binnen door vernieling van een garagedeur aan de achterzijde van het pand. Uit de woning is voorzover nu bekend een GSM weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Vestdijk is zaterdagmorgen om 01.28 uur een 33-jarige automobilist uit Geldrop gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man bleek zijn voertuig onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.55 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bladel: Aanhouding na rijden door rood

Op de Egyptischedijk is zaterdagmorgen om 00.51 een 23-jarige automobiliste uit Bladel aangehouden. Politiemensen hadden gezien dat de vrouw tot twee maal toe door rood reed. Hierop werd zij aangehouden. Bij controle bleek ook dat zij haar voertuig onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,10 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Wintelre: Aanhouding na mishandeling

Een 19-jarige inwoner van Best is zaterdagmorgen om 01.47 uur op de Willibrordusstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een horecagelegenheid een 45-jarige inwoner van Wintelre met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Aanhouding na aantreffen drugs

Op de parkeerplaats aan de Dunantweg is zaterdagmorgen om 01.15 uur een 20-jarige inwoner van Deurne aangehouden. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van enkele grammen harddrugs. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na veroorzaken verkeersongeval

Een 22-jarige automobilist Asten is zaterdagmorgen om 01.45 uur op de Vestdijk aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding en bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,20 promille. De verdachte was over de busbaan van de Vestdijk tegen het verkeer in gereden. Gekomen bij de kruising van Vestdijk met de Bleekweg is hij door het rode licht gereden waardoor hij op de kruising in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 26-jarige automobilist uit Helmond. Bij de aanrijding raakten 3 inzittenden bekneld die door de brandweer uit de auto moesten worden bevrijd. Na onderzoek bleken zij slecht licht gewond te zijn. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.