1e persbericht van zaterdag 10 januari 2003

Eindhoven 10-01-2004 - Berichten uit de regio

Wintelre: Aanhouding na mishandeling

Zaterdagmorgen om 01.45 uur is op de Willibrordusstraat een 17-jarige inwoner van Best aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, in een horecagelegenheid, een 16-jarige inwoner van Best, bij een ruzie om een meisje, ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan zijn verwondingen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Valkenswaard: Aanhouding na spuiten traangas

Op de Markt is zaterdagmorgen om 02.10 uur een 22-jarige man uit Westerhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor bij een vechtpartij een 22-jarige man uit Deil met traangas in het gezicht te hebben gespoten. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het busje traangas is inbeslaggenomen.

Op het moment dat de politie de verdachte wilde overbrengen werd deze aangevallen door een 24-jarige man uit Leerdam. Deze probeerde de eerder aangehouden verdachte te slaan. Politiemensen hielden de man aan en brachten hem over naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Nuenen: Aanhouding na rijden met verlopen rijbewijs

Een 46-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagmorgen om 01.30 uur op de A270 aangehouden. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. In de auto van de verdachte werden diverse inbrekerwerktuigen aangetroffen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en het gereedschap is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging politieman

Op het Stratumseind is zaterdagochtend om 02.10 uur een 29-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man was kort ervoor bekeurd voor het wildplassen en was het daar niet mee eens. Hij bedreigde daarna de twee politiemannen met de dood. De man is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Twee Eindhovenaren van 27 en 29 jaar oud zijn zaterdagmorgen om 03.40 uur op het Stadhuisplein aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Kerkstraat een 27-jarige Eindhovenaar te hebben mishandeld. Getuigen wezen de verdachten aan. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging met mes

Een 40-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagochtend om 03.25 uur op het Stationsplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht, nadat hij weigerde een taxichauffeur te betalen, deze te hebben bedreigd met een mes. Twee portiers hadden hierop de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is voor onderzoek ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na belediging

Op de Marktstraat is zaterdagmorgen om 03.40 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. De man riep tot tweemaal toe beledigende teksten naar twee politiemensen. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Bij de aanhouding vond een 23-jarige Helmondse vriend van de verdachte dat hij zich ermee moest bemoeien. Hierop is deze verdachte ook aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Onder invloed

Een 32-jarige automobilist is zaterdagmorgen om 04.20 uur op de Noord Brabantlaan aangehouden. De bestuurder had gedronken. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage ruim 1.40 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Zaterdagmorgen om 04.45 uur is op de Markt een 22-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie met zijn 31-jarige Helmondse vriendin haar met een stuk hout te hebben geslagen. Toen een 32-jarige Helmonder dat zag wilde hij tussen beide komen ter bescherming van de vrouw. Hierop sloeg de verdachte ook de man met een stuk hout. Het slachtoffer werd hierbij geraakt in zijn gezicht en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Zijn vriendin was het daar niet mee eens en probeerde de overbrenging te verhinderen zij werd kort hierna ook aangehouden terzake belediging en is na verhoor heengezonden.

Veldhoven: Aanhouding na wapenbezit

Op de Berkt is vanmorgen om 05.00 uur een 17-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een mes. Onderzoek in de omgeving leverde inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De wapens zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Een 32-jarige automobilist uit Waalre is zaterdagmorgen om 04.34 uur op de Edenstraat aangehouden. De man was onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2,00 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed

Zaterdagmorgen om 05.20 uur is op de Keizersgracht een 25-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Politiemensen zagen de man slingerend over de weg rijden. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,75 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhoudingen na inbraak

Op de Euterpestraat en de Muzenlaan zijn zaterdagmorgen omstreeks 07.38 uur twee inwoners van Eindhoven van 26 en 30 jaar aangehouden. Een getuige zag dat de mannen aan het inbreken waren in een bedrijf aan de Polluxstraat en waarschuwde de politie. De verdachten probeerden in een op 8 januari gestolen personenauto te ontsnappen maar konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek inverzekering gesteld. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Zaterdagmorgen tussen 03.15 uur en 03.45 uur is er op de Vestdijk een snelheidscontrole gehouden. Twee van de achttien gecontroleerde voertuigen rede er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Eindhoven: Aanhouding na wapenbezit

Op de Heraultlaan is zaterdagmorgen om 11.58 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was in het bezit van een machete (kapmes) met een lemmet van ongeveer 50 cm en een dolk. Hij is voor onderzoek ingesloten en de wapens zijn inbeslaggenomen.