Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK


Afdeling Atletiek en Trim

PERSBERICHT


's-Hertogenbosch, 10 januari 2004

KNAU Benoemt Europees kampioen Cadée tot Junior-atleet van 2003

Erik Cadée (19) uit 's-Hertogenbosch heeft vanmiddag 10 januari bij de nieuwjaarsreceptie van de atletiekunie (KNAU) de Albert Spreebeker uitgereikt gekregen. De Prins Hendrik-atleet kreeg deze prestatieprijs voor zijn Europese Juniorentitel op het discuswerpen. Op zaterdag 26 juli 2003 won hij dit kampioenschap in het Finse Tampere met een worp van 60,42 meter. Ook werd Cadée Nederlands kampioen op dit onderdeel, en het kogelstoten en kogelslingeren bij de junioren, en nam hij deel aan de Europacup voor Juniorenteams in Barcelona. Onlangs werd bekend dat de student Bewegingswetenschappen ook opgenomen is in het AA-Drink Talententeam van de KNAU, en de Jong Oranje-selectie. Al eerder was hij selecteerd voor bondstrainingen werpen.

Cadée zei erg blij te zijn met de prestatieprijs en hij beschouwt het als erkenning voor zijn prestaties als werper. De onderscheiding - vernoemd naar een sprinter uit Den Haag die in de Tweede Wereldoorlog stierf in een Duits concentratiekamp - kan de KNAU elk jaar toekennen aan een junior-atleet die zich door prestatie en gedrag op het gebied van de wedstrijdsport heeft onderscheiden.
* Dit weekend is de inschrijving geopend voor de Nederlandse kampioenschappen Ekiden voor senioren en veteranen in Vught, de laatste in zijn soort. Op zondag 14 maart zal de KNAU afscheid nemen van de Nederlandse titelstrijd op deze marathonestafette voor 6 lopers. Met het NK Ekiden zal ook de Nederlandse kampioenschappen Ekiden voor Studenten gehouden worden evenals trimlopen voor KNAU-recreanten, recreanten, en bedrijventeams. Meer informatie inclusief het inschrijfformulier is te vinden op de website http://www.ph.nl
* Marathonloper Luc Krotwaar vertrekt aanstaande maandag 12 januari voor een trainingsstage in Albuquerque, Amerika. De Prins Hendrik-atleet zal samen met Lornah Kiplagat op hoogte trainen in voorbereiding op de Olympische Spelen, in augustus in Athene. Krotwaar liep begin december op de marathon van Fukuoka (Japan) onder de kwalificatietijd van het NOC*NSF. De KNAU bevestigde desgevraagd dat een NOC*NSF A-status voor de wegatleet uit Eindhoven is aangevraagd. Zijn eerste wedstrijd terug in Nederland zal de 30 kilometer van Schoorl zijn (15 februari).
EINDE BERICHT


* Luc Krotwaar geeft vanuit New Mexico een chatsessie: op 2 februari op de internetsite http://www.chatnrun.nl van 20.30u - 22u.
* Op de website van Prins Hendrik, http://www.ph.nl zal binnenkort meer informatie geplaatst worden over het Nederlandse kampioenschappen Veteranen, die 12 en 13 juni in Vught worden gehouden