Persberichten district Den Bosch

's-Hertogenbosch 10-01-2004

MAN AANGEHOUDEN MET VLINDERMES

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmiddag is bij het paleis van justitie aan de Leeghwaterlaan in 's-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Oss aangehouden. Bij de toegangscontrole bleek dat de man een vlindermes bij zich had. Het mes is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmiddag is in een woning aan het Westerkwartier in 's-Hertogenbosch een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen over de kwekerij In de woning troffen de agenten een 150 tal stekjes. Verder troffen ze ongeveer 5 kilogram gedroogde henneptoppen aan. Alle apparatuur, stekjes en gedroogde toppen zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 35-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

GEWAPENDE OVERVAL

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagavond heeft een gewapende overval plaats gevonden op een woning aan de Rodenbachstraat in 's-Hertogenbosch. Toen de bewoner rond 19.20 uur thuis kwam werden hij bij de woning door twee gemaskerde mannen overvallen. Op het moment dat de 56-jarige bewoner naar binnen liep werd hij door de twee overvallen en daarbij met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. Er ontstond een worsteling tussen de overvallers en het slachtoffer, waarop de overvallers zonder buit in de richting van het provinciehuis zijn weggevlucht. De twee overvallers waren donker gekleed en klein van stuk zo rond de 1.60 meter lang. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 19.10 uur en 19.40 uur iets hebben gezien in of in de omgeving van de Rodenbachstraat in 's-Hertogenbosch. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagavond is een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op die avond op de Hooge Steenweg in 's-Hertogenbosch een 63-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben bedreigd. De man is inmiddels in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

EETPIRAAT OPNIEUW AANGEHOUDEN

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagavond rond 22.10 uur is de 39-jarige Westerhovense eetpiraat opnieuw aangehouden. De man had in een restaurant in het Rompertcentrum zitten eten. Toen hij de rekening van ruim 23 euro moest betalen vertelde hij geen geld te hebben. Ook schold de man het personeel van het restaurant uit. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur is een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken en vermoedelijk ook drugs had gebruikt. De man viel op omdat hij met vrij hoge snelheid met zijn auto door het voetgangersgebied op de Markt in 's-Hertogenbosch reed. De man kreeg ook een rijverbod.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR POGING BEROVING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd gemeld dat twee mannen hadden geprobeerd een 22-jarige vrouw uit Oirschot op de Parade in 's-Hertogenbosch te beroven. De vrouw liep rond 02.10 uur met haar vriend over de Parade. Daar werden ze voorbij gereden door twee mannen op een fiets. In het voorbijrijden pakte de bestuurder van de fiets de tas die de vrouw over haar schouder had hangen en probeerde deze mee te nemen. De vrouw hield de tas echter stevig vast, waardoor dit niet lukte. De twee mannen, 15 en 28 jaar uit 's-Hertogenbosch, konden op aanwijzing van getuigen en slachtoffer worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man zat in een auto waarvan de bestuurder bij een controle werd bekeurd op de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch. De man bemoeide zich daarmee en bedreigde de politiemensen. De man is aangehouden. Na verhoor is hij in de loop van zaterdagochtend heengezonden.

MAN TWEE KEER IN TWEE DAGEN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

'S-HERTOGENBOSCH - Zaterdagmorgen is een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij voor ongeveer 183 euro kleding wegnam. Dit was de tweede keer in twee dagen dat de man bij een winkeldiefstal werd betrapt. Vrijdagmiddag werd hij in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch eveneens betrapt toen hij kleding wegnam. Tegen de man is zowel vrijdag als zaterdag proces-verbaal opgemaakt.