Persberichten district Land van Cuijk

Cuijk 10-01-2004

LANDMIJN AANGETROFFEN

GRAVE - Vrijdagmiddag werd door een inwoner uit Grave gemeld dat door een gezinslid een landmijn was gevonden. Deze had de landmijn mee naar huis genomen en in de huiskamer op tafel gelegd. De familie had voordat de politie ter plaatse was al via internet geprobeerd te achterhalen wat voor mijn het was. Na controle door de politie en overleg met het explosieven opruimingscommando bleek het om een oefenlandmijn te gaan.
Door gevonden explosieven mee te nemen, neemt de vinder een groot risico. Zeker met explosieven nog uit de tweede wereldoorlog moet bijzonder voorzichtig worden omgegaan. Het is niet denkbeeldig dat een dergelijk projectiel explodeert. Het beste is ze te laten liggen op de plaats waar ze worden gevonden. Ze af te dekken en er een markeringsteken bij te zetten, zodat het projectiel makkelijk is terug te vinden. Vervolgens onmiddellijk de politie waarschuwen, die de nodige maatregelen kan treffen.

VERKEERSCONTROLE

KATWIJK - Zaterdagmorgen is een verkeerscontrole gehouden op de Korte Oijen in Katwijk. Bij deze controle werden 9 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Verder werd een persoon bekeurd omdat hij niet hands free belde. Ook werd een radarverklikker in beslag genomen. De eigenaar kreeg een bekeuring van 250 euro.