Politie Groningen

Persberichten zondag 11 januari 2004

Provincie Groningen, 11-01-2004 -

Groningen / Zuidhorn / Mensingeweer: snelheidscontroles De politie heeft zaterdag diverse snelheidscontroles gehouden. Op de Benulxweg werd zaterdagochtend- en middag de snelheid gemeten. In totaal passeerden 1442 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 75 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur. In de ochtenduren werd ook de snelheid gemeten op de Provincialeweg N355 bij Zuidhorn. Op deze locatie werden 840 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 4 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 88 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Ten slotte werd zaterdagmiddag op de Provincialeweg N361 bij Mensingeweer de snelheid gemeten. Van de in totaal 820 voertuigen reden 62 automobilisten te hard. Op de N361 was de hoogst gemeten snelheid 112 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur.

Groningen: automobilist met harddrugs aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag op het A-Kerkhof een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd na een verkeersovertreding in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek nog enkele boetes te moeten betalen. Op het politiebureau trof een politieagent bij de fouillering 3 bolletjes met vermoedelijk cocaïne aan. Bij nader onderzoek bleek dat de Stadjer een valse naam had opgegeven. Ook met zijn ware identiteit had de verdachte een boete openstaan. Verder werd geconstateerd dat hem het rijbewijs was ontzegd. De verdachte is ingesloten. Ook zijn auto werd op het politiebureau gestald. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden voor mishandeling ex-vriendin In een woning aan de Spicastraat heeft de politie zaterdagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had zijn 21-jarige ex-vriendin in haar woning belaagt en vervolgens geslagen en geschopt. De vrouw kon uit haar woning vluchtten om daarna de politie te waarschuwen. Korte tijd later kon de politie de verdachte aanhouden. De man verkeerde behoorlijk onder invloed en werd daarom ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De vrouw doet aangifte.

Groningen: bromfietser onder invloed
Op de Bedumerweg heeft de politie zaterdagnacht een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer reed met hoge snelheid op zijn bromfiets en werd vervolgens door de politie gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de bromfietser 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij kreeg bovendien enkele bekeuringen mee voor overtredingen die hij had begaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: overtredende automobilist moet boetes betalen Een 34-jarige man uit Leeuwarden heeft zaterdagnacht een door hem begane verkeersovertreding wel heel duur moeten bekopen. De Fries negeerde op het Emmaplein een geslotenverklaring en werd vervolgens door de politie gecontroleerd. Bij navraag bleek dat de automobilist nog ruim 1100 euro aan boetes had openstaan. De Fries moest mee naar het politiebureau. Ruim een uur later betaalde een broer van de verdachte het openstaande geldbedrag. Ook de bekeuring voor het negeren van de geslotenverklaring van 45 euro werd direct voldaan. De verdacht mocht vervolgens weer van zijn vrijheid genieten.

Groningen: Stadjer mishandelt portier
De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. In een horecagelegenheid was een vechtpartij ontstaan. Hierop pakte een 24-jarige portier een van de vechtersbazen beet. De verdachte bemoeide zich vervolgens met het incident, waarna hij de portier twee klappen in het gezicht gaf. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon even later alsnog in de kraag worden gevat. De vechtersbaas is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. >

Groningen: amokmakers aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht op de Trompsingel twee mannen van 20 en 21 jaar, beiden uit Rotterdam, aangehouden voor respectievelijk vernieling en poging tot diefstal. De Rotterdammers verkeerden beiden behoorlijk onder invloed en hadden zich in een cultureel centrum aan de Trompsingel vervelend gedragen. Hierop werden beide mannen door de portiers uit het centrum gezet. De 20-jarige zette zijn vervelende gedrag buiten voort. Bij de parkeergarage ging de Rotterdammer op de motorkap van een stilstaande personenauto liggen. De 19-jarige bestuurster claxonneerde om de vervelende man van de motorkap af te krijgen. Vervolgens sloeg de verdachte met zijn vuist een ster in de voorruit. Beveiligingsmedewerkers wisten hierop de amokmaker vast te pakken en konden zij hem aan de politie overdragen. Enige tijd later werd ook de andere Rotterdammer ingerekend. Deze verdachte probeerde een fiets te stelen op de Trompsingel. Ook hier waren de beveiligingsmedewerkers alert en waarschuwden de politie. Hij werd hierop ingerekend. Beide Rotterdammers zijn ingesloten. Zij worden vandaag gehoord.

Groningen: alcomobilist na ongeval aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht op de Rijksweg een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie trof op het Roeierspad een personenauto zonder kentekenplaten aan, die tegen een lantaarnpaal was aangereden. Via het chassisnummer konden de dienders nagaan dat de auto van de Stadjer was. Tijdens de rit naar het woonadres van de verdachte zagen de agenten een doorweekte man op de Rijksweg lopen. De dienders troffen de man uiteindelijk achter een tuinhuisje aan. Het bleek om de bestuurder van de verongelukte auto te gaan. Hij werd vervolgens ingerekend. De Stadjer bleek alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd. De agenten troffen in de omgeving van de auto ook een groot mes aan. Dit voorwerp bleek van de verdachte te zijn. Het mes werd in beslag genomen. De auto werd afgesleept. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vlagtwedde: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zaterdagmiddag in de Weddderstraat een 38-jarige man uit Vlagtwedde bekeurd voor te hard rijden. De man reed in zijn auto met hoge snelheid over de Provincialeweg N386 bij Blijham. De automobilist bleef met hoge snelheid rijden. De politieagenten raakten de snelle rijder in eerste instantie kwijt, maar troffen de man uiteindelijk bij zijn woonadres in Vlagtwedde. De snelle rijder had 128 km/uur gereden, waar 50 km/uur was toegestaan. Hiermee overschreed hij met 78 km/uur de maximum toegestane snelheid. De verdachte moest hierop zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: poging beroving van echtpaar
Een onbekende man heeft zaterdagavond op het Prins Hendrikplein gepoogd een echtpaar uit Veendam te beroven. Het echtpaar wilde naar hun auto lopen, waarna de straatrover plotseling de tas van de vrouw wilde afpakken. De 47-jarige vrouw hield haar tas echter goed vast, waarna haar man te hulp schoot. Vervolgens pakte de dader een mes en begon hiermee te dreigen. Hij kwam echter ten val, waarna hij zonder buit rennend afdroop. Enkele getuigen zetten de achtervolging in op de straatrover, maar konden zij de man niet achterhalen. Het echtpaar doet aangifte. De politie beschikt over een signalement van de dader. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zevenhuizen: man mishandelt vrouw
In een discotheek in Zevenhuizen heeft de politie een 21-jarige man uit Tolbert aangehouden voor mishandeling. De verdachte had in de discotheek een ex-vriendin uit Jonkersvaart met een glas in het gezicht geslagen. Portiers wisten de geweldpleger te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De man werd ingesloten. De vrouw doet aangifte. Zij liep een verwonding aan de wang op. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Uithuizen: politie houdt alcomobilist aan
Op de Dingeweg heeft de politie zaterdagnacht een 66-jarige man uit Uithuizen aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd vervolgens door de politie gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte
1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolde: politie zoekt getuigen van gewapende overval
De politie is op zoek naar getuigen van de gewapende overval op een tankstation aan de Oude Postweg in Midwolde. De overval werd vrijdagavond om 23.39 uur door een onbekende man gepleegd. Na de overval stapte de overvaller, die een helm droeg, achterop bij een bestuurder van een bromfiets. Het tweetal reed vervolgens weg. De politie beschikt over videobeelden van de overval. Op deze beelden is te zien dat tijdens de overval diverse autos passeerden. Mensen die iets hebben gezien of iets over de identiteit van de overvaller(s) kan zeggen, worden verzocht om contact op te nemen met basiseenheid Leek via telefoonnummer 0900-8844.

Winschoten: politie zoekt getuigen van ongeval met letsel Een 87-jarige vrouw uit Winschoten is zaterdagochtend in de Langestraat gewond geraakt na een ongeval. De bejaarde vrouw liep in het voetgangersgebied en werd van achteren door een fietser aangereden. De fietser verontschuldigde zich, maar fietste vervolgens door. Het slachtoffer kwam ten val en bleek haar sleutelbeen te hebben gebroken. Ook liep zij een hoofdwond op. De vrouw kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Ook vraagt de politie aan de fietser om zich te melden aan het politiebureau. Getuigen of de fietser kunnen contact op nemen met basiseenheid Winschoten via telefoonnummer 0900-8844. De politie controleert regelmatig in het voetgangersgebied op rijdende fietsers.