1e persbericht van zondag 11 januari 2004

Eindhoven 11-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal en heling

Zaterdagmiddag om 13.35 uur, zijn op het Begijnenhof een 34-jarige Tilburger en een 24-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Zij boden goederen te koop aan die van diefstal afkomstig waren. Beide mannen zijn als verdacht van diefstal en opzetheling overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Geldrop: Onder invloed

De 44-jarige Bredase bestuurder van een trekker met oplegger is zaterdagmiddag om 16.15 uur op de A67 aangehouden. De man was met zijn vrachtauto tegen de achterzijde van een voor hem rijdende trekker met oplegger gereden. Bij controle bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.50 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde

Bij een kop staart aanrijding op de Winston Churchilllaan, waarbij drie personenautos betrokken waren, is zaterdagmiddag omstreeks 17.35 uur een 27-jarige automobiliste uit Helmond gewond geraakt. Het slachtoffer kon niet tijdig stoppen en reed tegen de achterzijde van een personenauto, bestuurd door een 27-jarige Eindhovenaar, die vervolgens tegen de voor hem stilstaande personenauto, bestuurd door een 45-jarige bestuurster uit Eindhoven aanreed. Het slachtoffer liep bij deze aanrijding een gebroken pols op.

Eindhoven: Aanhoudingen na problemen

Op het Stratumseind is zondagmorgen om 00.25 uur een 19-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De man werd door beveiligingspersoneel een horecagelegenheid uitgezet omdat hij daar de orde verstoorde. Hij werd overgedragen aan de politie. Toen deze de verdachte wilde overbrengen naar het bureau probeerden de 21-jarige Eindhovense vriendin van de verdachte en een 15-jarige inwoner van Nuenen, dit te verhinderen. Ook zij zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Op de Vestdijk is zondagmorgen om 00.45 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten hadden gezien dat de verdachte drugs verkocht aan anderen. De man was in het bezit van cachet cocaïne, 50 XTC tabletten en 310 euro. De drugs en het geld zijn inbeslaggenomen en de verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na aantasting openbare orde

Een 21-jarige inwoner van Veldhoven is zondagmorgen om 01.15 uur op het Stratumseind aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een horecagelegenheid vrouwen te hebben lastig gevallen en betast. De man is door beveiligingsmedewerkers en de politie onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Aanhoudingen na vernieling en diefstal

Op de Keersopperweg zijn zondagmorgen om 02.05 uur twee inwoners van Valkenswaard van 17 en 21 jaar, aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen kort ervoor een ruit van een bedrijf aan de Bruninckxdal hadden vernield en uit het pand iets wegnamen. Zij waarschuwden de politie, die aan de hand van het signalement en de omschrijving van de auto waarin de daders wegvluchten, de mannen kon aanhouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Doorrijder na aanrijding aangehouden

Op het Stratumseind is zondagmorgen omstreeks 03.05 uur een 25-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man wordt ervan verdacht zaterdagavond omstreeks 23.40 uur op de kruising Leenderweg- Stratumsedijk - Aalsterweg een 23-jarige fietser te hebben aangereden waarna hij zonder te stoppen is doorgereden. De fietster liep hierbij een lichte verwonding aan haar knie en een verkreukelde fiets op. Kort na de aanrijding werd de auto van de verdachte aangetroffen op de Bleekweg. Uit onderzoek is gebleken dat de auto niet verzekerd is, niet APK gekeurd was en dat de verdachte niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij is voor onderzoek ingesloten.