Politie Friesland

Politieberichten 10/01 (13.00 uur) t/m 11/01 (13.00 uur)

Fryslân 11-01-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen bellen tussen 07.00 uur en 15.00 uur met bureau Communicatie, (058) 880 82 72.

Lemmer: aanrijding
Vrijdag rond 13.30 uur vond aan de Plattedijk een aanrijding plaats waarbij twee personenautos ernstig beschadigd raakten. De kniewond van een 41-jarige automobiliste uit Lemmer is ter plaatse in een ambulance behandeld. De aanrijding ontstond toen een 29-jarige automobilist uit Oosterzee de Rondweg in de richting van de Zijlroedebrug. Deze bestuurder kwam vanuit de richting Lemmer Centrum. Toen hij de Rondweg wilde oprijden verleende hij geen voorrang aan een 41-jarige automobiliste uit Lemmer die op dat moment op de Rondweg reed vanuit de richting Balk.De automobiliste kon de auto niet meer ontwijken en reed met de voorkant van haar auto in de linkerzijkant van de auto van de bestuurder uit Oosterzee. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Oosterwolde: aanrijding met letsel
Een 18-jarige bestuurder uit Oosterwolde is zaterdag rond 14.10 uur aan de Venekoterweg gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed op een crossmotor op de Goldhaer (parallelweg naast Venekoterweg) en wilde de crossmotor keren. Hierbij gleed hij weg en ging daardoor rechtdoor en kwam via het fietspad en de groenstrook terecht op de Venekoterweg, waar een 30-jarige automobiliste uit Oosterwolde reed en de man schepte. De man kwam ten val en liep hierbij letsel aan zijn arm op. De crossmotor had geen kenteken, was niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en reed zonder helm. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Sneek: aanhouding verdachte
Zaterdag rond 18.05 uur is aan de Johan Willem Frisostraat een 40-jarige man uit Almelo aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij onder andere een inbraak in een school aan het Kaatsland. De politie kreeg zaterdag rond 12.45 uur een melding van een inbraak in een school aan het Kaatsland. Toen de politie ter plaatse kwam werd de melder aangetroffen die vertelde dat twee mannen waren vertrokken in een auto. De melder wist het merk, type en kenteken van de auto. Daarop kreeg de politie een melding van een aanrijding in Woudsend waarbij dezelfde auto was betrokken. De betreffende auto was er na de aanrijding vandoor gegaan. Hierna zijn in Elahuizen RVS-buizen weggenomen bij een bedrijf aan de Buorren. Ook hierbij was de betreffende auto betrokken. Op de Stadsrondweg in Sneek zag de politie het voertuig rijden en ging er achteraan. De auto van de verdachten ging er met hoge snelheid vandoor. Hierbij negeerde de auto drie stoptekens van de politie. Op een gegeven moment verloor de politie het voertuig uit het oog. Hierna kwam een melding binnen van een inbraak in een bedrijfspand aan de Professor Zernikestraat. Men had hier dezelfde auto zien wegrijden.
Rond 17.00 uur zag de politie de auto in de Johan Willem Frisostraat en doorzocht in die straat een woning maar trof de bestuurder niet aan. In de buurt van de woning kon een verdachte worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. Van de incidenten moet nog aangifte worden gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Een 16-jarige man uit Almere is zaterdag rond 16.00 uur aangehouden aan de Wirdumerdijk. De politie kreeg een melding van een vechtpartij en trof ter plaatse verdachte en slachtoffer aan. Beiden wilden een conflict uitpraten. Tijdens dit gesprek gaf de verdachte een paar klappen aan een man uit Almere (leeftijd onbekend). De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding verzette
verdachte zich hevig en beledigde de politieagenten.

Drachten: aanhouding verdachte
Een 19-jarige man uit Drachten is zondag rond 04.35 uur aangehouden omdat hij een 19-jarige man uit Waskemeer in zijn ogen had geprikt en geslagen. Dit gebeurde rond 04.00 uur in een horecagelegenheid aan de Noordkade. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Sneek: eenzijdig ongeval
Een 16-jarige fietser uit Sneek is zondag rond 04.15 uur gewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen een ijzeren hek aan de Leeuwarderweg was gereden. Passanten hielpen de jongen toen de politie langskwam. De jongen is met letsel aan zijn hoofd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Haskerhorne: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 27-jarige automobilist uit Purmerend is zondag rond 00.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg A7. De automobilist reed in de richting van Joure en is door onbekende oorzaak in de middenberm van de weg terecht gekomen. Een getuige verklaarde dat de auto zeven tot acht keer over de kop is geslagen. Het slachtoffer is met letsel aan zijn pols per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Drachten: diefstal personenauto
Een 41-jarige inwoonster van Drachten heeft aangifte gedaan van diefstal van haar personenauto. De auto is de nacht van zaterdag op zondag weggenomen van de Noorderbuurt. Het betreft een rode Opel Corsa, kenteken TS-78-ZB.

Rijden onder invloed
Achtereenvolgens: locatie van aanhouding, dag en tijdstip van aanhouding, gegevens verdachte, resultaat blaastest, rijverbod. Tegen alle verdachten is proces verbaal opgemaakt.

Harlingen, Spoorstraat, zaterdag rond 18.10 uur, 33-jarige automobilist uit Vlieland, 795 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod negen uren.

Harlingen, Spoortstraat, zaterdag rond 22.45 uur, 59-jarige automobilist uit Harlingen, 720 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod van acht uren.

Oranjewoud, Marijkemuoiwei, zaterdag rond 22.45 uur, 46-jarige automobilist uit Oranjewoud, 540 ug/l, rijverbod van vijf uren.

Drachten, HBS-straat, zondag rond 01.50 uur, 33-jarige automobilist uit Drachten, 975 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod van twaalf uren.

Leeuwarden, Jan van Scorelstraat, zondag rond 01.55 uur, 30-jarige automobilist uit Leeuwarden, 600 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod van zes uren.

Leeuwarden, Hanckemastins, zondag rond 03.50 uur, 35-jarige automobilist uit Leeuwarden, 940 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod van twaalf uren.

Lemmer, Suderseewei, zondag rond 05.45 uur, 22-jarige automobilist uit Marum, 565 ug/l, rijverbod van zes uren.