Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Zondag, 11 januari 2004                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aangehouden voor gebiedsontzegging en diefstal fiets

Een 51-jarige man uit Nijmegen is vrijdagavond rond 20.30 uur aangehouden omdat hij fietsend werd aangetroffen in de Bisschop Hamerstraat terwijl de man voor dat gebied een verblijfsontzegging had. De man had geen verlichting op zijn fiets en kreeg daarvoor een bekeuring. Bij controle van de fiets bleek dat deze op donderdag 8 januari bij het Musis Sacrum in Arnhem was gestolen. De fiets ging terug naar de rechtmatige eigenaresse in Arnhem die daar erg blij mee was. Er is proces-verbaal tegen de Nijmegenaar opgemaakt.

Gestolen auto's

Tussen maandag 22 december en vrijdag 9 januari is van de Malvert, 88ste straat een grijze Volvo 340DL met kenteken LY-93-TJ gestolen.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is van de Nassausingel een zilvergrijze Opel-Corsa met kenteken GL-SH-124 gestolen.
Van een 18-jarige Nijmegenaar die in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Nijmegen was uitgegaan werd in een horecagelegenheid zijn jack - dat hij over een kruk had gehangen - gestolen. Daar zaten vermoedelijk ook zijn autosleutels in. Toen hij naderhand naar zijn in de parkeergarage aan de Mariënburg geparkeerde auto wilde ophalen, bleek de rode Volkswagen-Golf met kenteken FF-HV-65 gestolen te zijn.
Zaterdagavond is van de Waalkade een rode Volkswagen-Bora met kenteken XG-LF-93 gestolen.

Fietser gewond bij aanrijding

Een 57-jarige man uit Ooij die op zijn fiets over het Fietspad van de Weurtseweg reed werd vrijdagavond rond 21.07 uur aangereden door een 31-jarige man uit Oosterbeek die in zijn personenauto over de Winselingseweg reed en de Weurtseweg naderde. Hij verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser kwam te vallen en werd met onbekend letsel aan een voet overgebracht naar het CWZ in Nijmegen.

Bedrijfsinbraken

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Weurtseweg door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf zijn drie flatscreens gestolen.
Zaterdagmorgen werd ontdeklt dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Vlotkampweg door een toegangsdeur open te breken. Uit het bedrijf werden meerdere honderden euro's gestolen, een laptop en een autoradio.


Woninginbraken

Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan De Reaumurstraat door een raam te vernielen. Uit de woning werd een bedrag van iets meer dan 1000 euro gestolen. De 39-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Vossenlaan door een deur open te breken. Uit de woning is een computer en een spelcomputer gestolen. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Tevens werd zaterdagmiddag ingebroken in een woning aan de Graafseweg door een raam open te breken. Uit de woning is een DVD-speler, een CD-speler en een afstandsbediening voor de CD-speler gestolen. De 29-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Zaterdag is ook ingebroken in een woning aan de Uniceflaan door een raam open te breken. Uit de woning zijn een creditkaart, enkele tientallen euro's, een muntenverzameling, sieraden en een mobiele telefoon gestolen.
Eveneens op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Molukkenstraat door een raam te vernielen. Uit de woning werd een onbekend geldbedrag, een bankpasje, beeldapparatuur en sleutels gestolen. De 39-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Poging tot beroving

Een 23-jarige medewerker van een tankstation aan de Sint Annastraat zag zondagmorgen rond 01.20 uur twee gemaskerde mannen met donkere huidskleur het station binnenkomen waarvan er één een vuistvuurwapen had. De ene man bedreigde daarmee de pompbediende en de ander bleef bij de deur op de uitkijk staan. Toen de man bij de deur de man met het vuurwapen waarschuwde dat er iemand aankwam, verlieten beiden het tankstation. De man met het vuurwapen was gekleed in leder 'driekwart' jas met aan de kraag en de uiteinden van de mouwen, wit bont. Voorts droeg hij een blauwe trainingsbroek met witte strepen en donkere bivakmuts. Daaroverheen droeg de man een zonnebril waarvan de blauwspiegelende glazen vierkant van vorm waren. De man bij de deur droeg een blauwe ijsmuts met brede rand en een horizontale witte band daarop. Voorts droeg hij een donkerblauwe gewatteerd jack en een blauwe spijkerbroek. De man liep op opvallende rood-rose sportschoenen. Deze man had een bol gezicht en een zwart ringbaardje en lange bakkebaarden. Er is bij de overval niet geschoten en niemand raakte gewond. De politie stelt een nader onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets van de overval hebben gezien of denken de beide daders te kennen. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Aangehouden voor het vernielen van auto's

Zondagmorgen rond 03.20 uur zagen getuigen dat er op de Kronenburgsingel een aantal auto's vernield werden door vier jeugdige vandalen. De politie ging erheen en de getuigen wezen de politie de vier jongens aan. Zij, Nijmeegse jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar, werden aangehouden. Na onderzoek ter plaatse bleken er van drie auto's spiegels vernield te zijn. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaars van de auto's zijn in kennis gesteld.

Bekeurd voor wildplassen

Een 32-jarige Nijmegenaar werd zondagmorgen rond 05.15 uur in de Eerste Walstraat betrapt op wildplassen. De agenten gaven hem een bekeuring. De Nijmegenaar schold de agenten uit en daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

Een 75-jarige man uit Stellendam raakte gewond toen hij, zondagmorgen rond 09.00 uur als bestuurder van een personenauto op het Traianusplein aangereden werd door een 33-jarige Nijmegenaar die ook een auto bestuurde. De man uit Stellendam was via de Waalbrug op de Traianusplein gekomen en wilde daar bij de verkeerslichten omkeren om via de Waalburg weer terug te rijden. Bij die manoeuvre keek hij niet goed uit en werd hij aan de rechterkant aangereden door de auto van de 33-jarige Nijmegenaar die van de St. Canisiussingel kwam. De Nijmegenaar kon een aanrijding niet voorkomen. De man uit Stellendam werd met onbekend letsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


District de Waarden


Tiel - Aangehouden voor bedreiging met mes - Een 33-jarige Tielenaar is vrijdagavond in zijn woning aangehouden omdat hij kort daarvoor in de Geldermalsenstraat een 21-jarige Tielenaar met een mes bedreigde. De oorzaak van de bedreiging lag in verkeersgedrag en vermoedelijke daarop volgende belediging diezelfde dag rond 14.00 uur. De 22-jarige reed toen in zijn auto over de rotonde van de Wadenoijenlaan ter hoogte van het winkelcentrum en verleende geen voorrang aan de bestuurster van een andere personenauto. Die bestuurster volgde de 22-jarige Tielenaar tot in de wijk Passewaaij waar de 22-jarige Tielenaar een vriend wilde ophalen. Daar werd tussen de bestuurster en de 22-jarige heen en weer gescholden. De bestuurster zegt haar man te zullen waarschuwen. In zijn boosheid zegt de 22-jarige Tielenaar ook nog waar hij woont. Daarop vertrekt de bestuurster. Haar man kwam diezelfde avond naar de Geldermalsenstraat en bedreigde daar de 22-jarige Tielenaar met een mes. Die deed aangifte en de politie hield de 33-jarige Tielenaar aan. Er is proces-verbaal tegen de 33-jarige Tielenaar opgemaakt.

Tiel - fietsendief aangehouden - Een 39-jarige Tielenaar is zaterdagmorgen rond 09.00 uur op heterdaad op de Stationsstraat aangehouden omdat hij bezig was een fiets te stelen. Een getuige zag dat en belde de politie. Die kwam ter plaatse en de getuige wees de man aan die bezig was om een fiets te stelen. Hij, een 39-jarige Tielenaar, werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen en aan het politiebureau gestald ten behoeve van de rechtmatige eigenaar.

Tiel - aanhoudingen na vechtpartij- Zondagmorgen rond 02.50 uur werd een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Kleibergsestraat gemeld waarbij een 16-jarige Tielenaar aan zijn hoofd gewond was geraakt. Hij heeft zich laten behandelen bij de Tielse huisartsenpost. Na onderzoek door de politie werden drie Tielenaren van 17 jaar en één van 16 jaar in het centrum van Tiel aangehouden. De 16-jarige zonder zonder enige aanleiding op zijn hoofd geslagen zijn. Hij deed aangifte van mishandeling. Er is tegen de vier jongens proces-verbaal opgemaakt.

Culemborg - alcoholcontrole - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Stationsweg een alcoholcontrole gehouden. Er werden tweehonderd blaastesten uitgevoerd waarbij drie bestuurders werden betrapt op teveel alcoholgebruik, respectievelijk een 25-jarige Culemborger met 330 Ug/l, een 45-jarige Culemborger met 335 Ug/l en een 49-jarige Culemborger met 415 Ug/l. De eerste twee hadden al meerdere overtredingen wegens alcohol op hun naam staan. Er is tegen deze drie bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kregen zes automobilisten een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en twee bromfietsers voor het niet dragen van de bromfietshelm.

Culemborg - bejaarde vrouw opgelicht - Een bejaarde Culemborgse (leeftijd onbekend) die aan de Dahliastraat woont, kreeg twee heren aan de deur die aanboden om haar scharen te slijpen. De vrouw ging daarop in maar moest na het slijpen een bedrag van 75 Euro betalen. De beide mannen zijn tussen de 35 en 40 jaar, hebben een verzorgd uiterlijk en glad haar.

Kerkdriel - woninginbraak - Vrijdagavond ontdekte een 41-jarige Kerkdrielse die aan de Maasbandijk woont, dat er ingebroken was in haar woning door een ruit te vernielen. Wat er precies gestolen is, is nog niet bekend.

District Tweestromenland

Druten - diefstal uit woning - Een 20-jarige man die aan het Middenveld woont ontdekte dat uit zijn woonkamer een mobiele telefoon gestolen. Dat was gebeurd terwijl de man boven in de woning was. De dief kon de woning binnenklimmen door een niet afgesloten raam.

Wijchen - Wijchenaar gewond bij aanrijding - Een 34-jarige Wijchenaar raakte gewond aan zijn knie toen hij op zijn fiets vrijdag rond 17.45 uur op de Randweg-Noord aangereden werd door een 59-jarige man uit Boven-Leeuwen die in zijn personenauto reed. De fietser reed over het fietspad van de Randweg-Noord en kreeg geen voorrang van de man uit Boven-Leeuwen die rechtsaf sloeg om de Schoenaker in te rijden. De fietser werd per ambulance overgebracht naar het CWZ in Nijmegen. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Wijchen - woninginbraak - Vrijdag is een bedrag van meerdere honderden euro's gestolen alsmede beeld- en geluidsapparatuur gestolen uit een woning aan de Zwanensingel, maar hoe de dieven binnengedrongen zijn kon niet worden vastgesteld. De 42-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Groesbeek - snelheidscontrole - De politie controleerde op de Nijmeegsebaan van 00.45 uur tot 01.45 uur met de zogenaamde lasergun. Daarbij werden twee bestuurder bekeurd voor overtreding van hun snelheid, respectievelijk 119 en 127 km per uur.

Wijchen - waterleiding gesprongen - Zaterdagavond rond 19.22 uur bleek er in de wijk Kraaijenberg, 70ste straat een hoofdwaterleiding gesprongen te zijn waardoor de hele straat blank kwam te staan en het water uiteindelijk dreigde de huizen aan de 71ste straat binnen te lopen. De ter plaatse gekomen brandweer legde dijkjes aan waardoor dat zoveel mogelijk kon worden voorkomen. Ongeveer 20 woningen kregen te maken met volgelopen kruipruimten hetgeen enige schade heeft opgeleverd. Een schadebedrag is niet bekend. Door een medewerker van de waterleidingmaatschappij werd de hoofdwaterleiding afgesloten. Een brandweerman die met een schep de rand van het gat zocht vond het gat maar viel er zelf in en ging kopje onder. Een collega die hem wilde helpen en naar hem toerende gebeurde hetzelfde. Beiden konden weer op het droge komen en werden naar de kazerne gebracht voor droge kleding. Zij waren niet gewond. De brandweer zorgde voor afzetting van het lek en rond 20.55 uur was het lek weer gedicht. Persoonlijke ongelukken hebben zich verder niet voorgedaan.

(Redactie, niet voor publ: Meer bijzonderheden omtrent dit incident zijn bij de politie niet bekend).

Wijchen - gewond bij aanrijding - Een 24-jarige man die zondagmorgen op zijn fiets rond 02.35 uur vanaf de Heumenseweg de Graafseweg overstak werd geschept door een 28-jarige automobilist uit Nijmegen die over de Graafseweg reed. De fietser werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het CWZ. Omdat de fietser alcohol had gedronken is van hem in het ziekenhuis een bloedproef genomen. De auto en de fiets raakten beschadigd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groesbeek - doorrijder naar aanrijding gezocht - Zaterdagmiddag rond 15.50 uur werd op de Nijverheidsweg een fietsende 59-jarige man uit Groesbeek, terwijl hij linksaf wilde slaan, aangereden door een bromscooterrijder. De bromscooterrijder heeft de aanrijding vermoedelijk niet kunnen voorkomen, maar ging er vandoor via het parkeerterrein van een winkelbedrijf in de richting van de Kloosterstraat. De aangereden man bleef achter met een hoofdwond, een gebroken schouder en een vermoedelijk gebroken been. De politie heeft aan de hand van sporen kunnen vaststellen dat het merk van de bij de aanrijding betrokken scooter een blauwe YAMAHA AEROX was. De bromscooter moet behoorlijk beschadigd zijn. De politie stelt een nader onderzoek in en zoekt getuigen die iets van het ongeval hebben gezien of die weten wie de bromscooterrijder zou kunnen zijn. Zij worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844.


Blik op Veilig, snelheidscontrole op vrijdag 9 januari
Plaats    Straat       Tijd          Max  Voer-bekeuHoogst
                                     Snel-tuigerd   gemete
                                          n         n     
                                     heid           snelhe
                                                    id    
Malden    Rijksweg     12.50 - 14.00 50   1175 33   70    
                       uur                                
,,        ,,           09.00 - 11.00 ,,   834  81   67    
                       uur                                
,,        ,,           19.00 - 21.30 ,,   2119 75   72    
                       uur                                
,,        ,,           21.35 - 22.00 ,,   211  15   68    
                       uur                                
Nijmegen  Groesbeeksewe07.40 - 11.15 ,,   2046 35   82    
          g            uur                                
,,        Berg en      07.35 - 11.15 ,,   1842 43   78    
          Dalseweg     uur                                
,,        Berg en      16.00 - 19.00 ,,   1920 56   80    
          Dalseweg     uur                                
,,        Heyendaalsewe12.30 - 14.17 ,,   1375 16   71    
          g            uur                                
,,        Industrieplei15.20 - 18.30 ,,   2849 89   86    
          n            uur                                
,,        V.           19.30 - 22.15 ,,   697  34   71    
          Boetbergweg  uur                                
,,        Muntweg      15.45 - 18.00 ,,   1735 22   62    
                       uur                                
,,        Hatertseweg  18.15 - 22.15 ,,   2097 100  85    
                       uur                                
Groesbeek Bredeweg     13.50 - 16.15 ,,   1180 13   66    
                       uur                                

Blik op Veilig: snelheidscontrole op zaterdag 10 januari

Hedel     Blankensteijn10.25 - 11.50 50   790  34   -     
                       uur                                
Dreumel   v.           13.35 - 15.45 80   750  22   -     
          Heemstraweg  uur                                
Rossum    ,,           09.55 - 12.00 80   892  66   120   
                       uur                                
Beneden-Le,,           13.45 - 16.10 50   2041 27   -     
euwen                  uur                                


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --