Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 11 januari

Hoorn 11-01-2004 - 15.00 uur

Rijden onder invloed van alcohol
Enkhuizen, zondag 11 januari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag werden op verschillende plaatsen in Enkhuizen en Bovenkarspel bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal moesten 248 bestuurder een blaasproef afleggen. In drie gevallen bleek teveel alcoholgebruik. Het hoogst scoorde een 30-jarge bromfietser uit Grootebroek. Hij blies 650 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de maximum toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Hoorn, zondag 11 januari 2004.
Ook in Hoorn en Zwaag werden een groot aantal bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol (juiste aantal is niet bekend) In negen gevallen bleek het alcoholgebruik meer te zijn dan de wettelijk toegestane hoeveelheid. Het hoogst scoorde een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag. Hij blies 720 ug/l., ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs in leveren en is voorlopig even 'Ridder te voet'.

Inbraak woning
Wervershoof, zaterdag 10 januari 2004.
Zaterdagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Dirk Bijvoetweg dat er was ingebroken in hun huis. Men was in de woning gekomen door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd een tv met een zogenaamd plasmascherm weggenomen. Ook bleken verschillende sieraden te zijn verdwenen.

Voorbijganger haalt bewusteloze bestuurder uit auto. Benningbroek, zondag 11 januari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 19-jarige bestuurder van een personenauto, toen hij over de Tuinstraat reed, de macht over het stuur kwijt. Hij raakte in een slip en kwam achterstevoren in een naast de weg gelegen sloot terecht. De bestuurder raakte bewusteloos en werd door een voorbijganger uit zijn auto gehaald. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en is daar opgenomen. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Bloedonderzoek moet uitwijzen of hij een strafbare hoeveel alcohol heeft gedronken. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.