Politie Drenthe

Zondag 11-01-04

Meppel 11-01-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Ongelukken door dronken automobilisten
HOOGEVEEN - Op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen botste zaterdagavond een 55 jr. man uit die plaats met zijn auto op twee geparkeerd staande personenautos. De materiele schade was groot. De man probeerde nog weg te rijden maar werd door buurtbewoners tegen gehouden. De bestuurder was zwaar onder invloed en werd door de politie aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 2,2 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

EMMEN - Op de Abel Tasmanstraat in Emmen belandde in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto op de kop in de sloot. De drie inzittenden kwamen er ongedeerd vanaf. Een 30 jr. man uit Emmen werd door de andere inzittenden aangewezen als bestuurder. Hij had gedronken en werd door de politie aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,9 promille. Hoewel de man zelf ontkent gereden te hebben vorderde de politie zijn rijbewijs in en wordt er wel proces-verbaal opgemaakt.

Meer alcohol in het verkeer
HOOGEVEEN - Op de Brinkstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19 jr. automobilist uit Emmen aan waarbij een alcoholpromillage van ongeveer 0,6 promille werd vastgesteld.

DWINGELOO - Ook in Dwingeloo werd een alcoholpromillage van ongeveer 0,6 promille vastgesteld bij een 19 jr. automobilist uit die plaats. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto gecontroleerd op de Brink in Dwingeloo.

Auto-inbraken
MEPPEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Meppel ingebroken in twee autos die geparkeerd stonden aan de Hoogeveenseweg en de Kromme Elleboog. Uit de autos werden o.a. de radios en wat Cds gestolen.

COEVORDEN - Aan de Van Heutszsingel in Coevorden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee autos open gebroken. De beide eigenaars waren een avondje uit in Coevorden. Naast de radios werden ook een aantal jassen en mobiele telefoons gestolen.

Preventietip. De politie adviseert mensen die een avondje uitgaan vooral geen waardevolle spullen en jassen (zichtbaar) in de auto achter te laten. Regelmatig komt het voor dat mensen na een gezellig avondje stappen ontdekken dat de auto is opengebroken en niet alleen de radio maar ook hun jas, GSM, huissleutels, enz. gestolen zijn.

Woninginbraken
ASSEN - Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur is ingebroken in een flatwoning aan de Thorbeckelaan in Assen. Mogelijk dat de dader(s) zijn gestoord door de bewoners die thuiskwamen en zijn gevlucht via het balkon. De buit bestond uit geld.

HOOGEVEEN - Zaterdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur is in Hoogeveen ingebroken in een woning aan de Middenweg. Ook hier bestond de buit uit geld. Tussen 19.00 en 23.00 uur kreeg een woning aan de Neptunus ongewenst bezoek.

De bewoners zoeken nog uit wat ze kwijt zijn.

ANNEN - Zaterdag tussen 14.00 en 23.30 uur is in Annen ingebroken in een woning aan de Zuidlaarderweg. De bewoners ontdekten de diefstal bij thuiskomst. De buit bestond uit geld en sieraden.

Trap tegen taxi
EELDERWOLDE - Omdat hij vond dat de taxirekening te hoog was trapte in de nacht van zaterdag op zondag een 35 jr. man uit Lutjebroek na het betalen van de rekening uit boosheid de grill van een taxi kapot. Dit gebeurde op de Groningerweg in Eelderwolde. De gewaarschuwde politie hield de man aan en na verhoord te zijn werd hij met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.

Ruit vernield en ex-vriendin bedreigd
EMMEN - De politie in Emmen hield zaterdagavond een 38 jr. man uit die plaats aan die er van wordt verdacht het eerder op de avond een ruit van de auto van zijn ex-vriendin uit Emmen te hebben vernield en haar te hebben gedreigd in elkaar te slaan. De vrouw deed aangifte. De man werd aangehouden in zijn woning en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarbij schopte hij een agent. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Zondag is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

Overmatig alcoholgebruik
ZWARTEMEER - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Kamerlingswijk in Zwartemeer een 58 jr. man uit die plaats aan. De man zat bij zijn vrouw in de auto die door de politie op het rijden onder invloed werd gecontroleerd. Terwijl de vrouw keurig mee wilde werken aan het afleggen van een blaastest stapte de man uit en begon zich er mee te bemoeien. De man was buitengewoon vervelend en greep op een gegeven moment een politieman bij de keel. Hij werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Onderweg beschadigde hij nog een politieauto door tegen een deur te trappen. Hij is ingesloten. Zondagmorgen kon hij zich niets meer herinneren van wat er was gebeurd. Volgens de man als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Met een dagvaarding op zak is hij in vrijheid gesteld.

HOOGEVEEN - Een zwaar beschonken 37 jr. man uit Hoogeveen bracht de nacht van zaterdag op zondag door in een cel op het politiebureau in zijn woonplaats. In het begin van de nacht troffen agenten hem aan op de Grote Kerkstraat. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en omdat hij niet in staat was een verklaring af te leggen is hij tot zondagmorgen ingesloten en daarna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Agenten beledigd
COEVORDEN - Een 16 jr. jongen uit Coevorden kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een proces-verbaal voor het beledigen van politieagenten. Hij bevond zich met een aantal leeftijdsgenoten op het Stationsplein en vond het nodig zijn middelvinger tegen de agenten omhoog te steken.

Gevaarlijke medicijnen verloren
MEPPEL - Zaterdagavond heeft iemand in Meppel een plastik zak met medicijnen verloren. De medicijnen zijn met name voor kinderen gevaarlijk als ze worden ingenomen. De medicijnen zijn verloren in het gebied tussen het ziekenhuis en de Prinsengracht. De verschillende soorten medicijnen zitten verpakt in kleine zakjes die weer in de grotere plastik zak zaten. Als men de medicijnen vindt kunnen die worden afgegeven bij het ziekenhuis of de politie.

In de berm
VEENHUIZEN - Op de Norgerweg in Veenhuizen kwam zondagmorgen een 29 jr. man uit Oosterwolde met de wielen van zijn auto in de berm. Een te sterke stuurcorrectie bracht de auto in de linkerberm waar een aantal verkeersborden en betonnen bochtmarkeringen werden geraakt. De auto vloog over de kop en kwam weer op de wielen terecht. De bestuurder en zijn 5 jr. zoontje raakten licht gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De persvoorlichting voor politie Drenthe wordt tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgd door Dirk Neef, bereikbaar per telefoon via 0522 - 274015 of 06-51 557 950.