Politie Drenthe

Autodieven aangehouden

Beilen / Geeuwenbrug 11-01-2004 - Nieuws van politie Drenthe

De politie hield vrijdagnacht en zaterdag een jongen en drie jonge vrouwen aan die worden verdacht van diefstal van twee autos en een bankpas. De verdachten zijn een 18 jr. jongen en een 18 jr. meisje uit Stiens en twee jongedames van 17 en 19 jr. uit Leeuwarden. De autos zijn gestolen in Stiens en in Beilen. Drie verdachten zitten nog vast.

Een 60 jr. vrouw uit Assen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag over de A-28 richting Assen. Ter hoogte van de afslag Beilen zag zij een auto op de vluchtstrook staan met een aantal jonge mensen daarbij. Ze stopte en bood haar hulp aan. Toen bleek dat de auto was gestrand doordat de benzine op was sleepte de vrouw de auto naar Beilen en toog met haar sleep langs een aantal gesloten benzinestations. In de auto met pech zaten een jongeman en drie jonge vrouwen. Bij de derde benzinepomp pakt de jongeman de vrouw de autosleutels en haar bankpas af en rijdt samen met twee van zijn kompanen weg. Een verbouwereerde vrouw met het 19 jr. meisje uit Leeuwarden en de auto zonder benzine achterlatend. Een passerende politiepatrouille wordt kort daarop door de vrouw gewaarschuwd.

De achtergelaten auto blijkt te zijn gestolen in Stiens. Het meisje wordt direct aangehouden. De vlucht van de autodieven eindigt korte tijd later bij Geeuwenbrug. Daar rijdt de auto in de sloot. Niemand raakt gewond en de verdachten vluchten te voet. Een zoekactie met o.a. honden heeft geen resultaat. Korte tijd later meldt de 18 jr. vrouw zich telefonisch en wordt daarna aangehouden in Hoogersmilde. In de loop van zaterdag worden de beide andere verdachten aangehouden in een stacaravan in Wijster. De 19 jr. verdachte is in de loop van zaterdag op vrije voeten gesteld. De andere drie zitten nog vast.

De persvoorlichting voor politie Drenthe wordt tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgd door Dirk Neef, bereikbaar per telefoon via 0522 - 274015 of 06-51 557 950.