Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 11/10

Tilburg, 11 januari 2004.

Politie waarschuwt voor dieven met babbeltruc

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse politie waarschuwt het publiek voor twee meisjes in de leeftijd van rond de 18 jaar. Zij hebben donker haar en spreken gebrekkig Nederlands. Zij bellen bij veelal oudere mensen aan en hangen dan het verhaal op dat zij op bezoek wilden naar kennissen, maar omdat die niet thuis waren willen ze een briefje schrijven omdat dan vervolgens in de brievenbus van de kennissen achter te laten. Een van de twee ziet dan kans om portemonnees weg te halen. Bij de Oosterhoutse politie zijn de afgelopen dagen hierover drie meldingen binnen gekomen.

Inbrekers gaan met geld,
sieraden en een computer aan de haal

OOSTERHOUT - Bij en inbraak in een woning aan het Bosboomplantsoen, een inbraak die overigens op kaarlichte dag werd gepleegd, zijn inbrekers met geld, sieraden en een computer aan de haal gegaan. Om in de woning te komen forceerden zij een raam. De politie heeft ter plaatse een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Zaterdagmiddag en -avond werd in Oosterhout geprobeerd in te breken in woningen aan respectievelijk de beukenlaan en het Vlaggeschip. Het bleef hier bij pogingen

Winkeldievegge gaat naar HALT

OOSTERHOUT - Een 17-jarig meisje uit deze plaats kan via HALT een alternatieve straf verwachten. Het meisje werd zaterdagmiddag betrapt bij winkeldiefstal in een winkel aan de Nieuwstraat. Daar had ze een trui gestolen.

Oosterhoutse jongens krijgen
ontzegging tot sportaccommodaties

OOSTERHOUT - Drie Oosterhoutse jongens die op 4 januari jl. werden aangehouden in verband met misdragingen in het zwembad Arkendonk hebben ontzeggingen gekregen tot de Oosterhoutse sportaccommodaties inclusief de daarbij behorende horecagelegenheden. Deze ontzeggingen gelden voor de hele gemeente Oosterhout. De ontzeggingen lopen van juli 2004 tot 2006.

Man uit Steenbergen beledigt parkeerwachtster

OOSTERHIOUT - Een 42-jarige man uit Steenbergen is vrijdagavond rond kwart voor negen aan de Leeuwenstraat in Oosterhout aangehouden nadat hij een parkeerwachtster van de gemeente Oosterhout had uitgescholden voor racist. De Steenbergenaar kreeg een transactievoorstel van 200 euro aangeboden, maar dat weigerde hij. Hij zal nu voor de rechter ter verantwoording worden geroepen.

Bredanaar opgepakt na vernieling brievenbus

OOSTERHOUT - Vrijdagmiddag hebben agenten aan de Slijpershof een 15-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van de vernieling van een brievenbus met vuurwerk. Na overleg met de ouders van de vandaal werd besloten om proces-verbaal op te maken en de zaak niet via HALT af te werken.

6 bekeuringen bij toezicht in winkelcentra

OOSTERHOUT - Afgelopen zaterdag hebben agenten tijdens hun toezicht in de verschillende winkelcentra 5 fietsers bekeurd die over het trottoir reden. Een automobilist ging op de bon omdat hij zijn auto op een invalide parkeerplaats wegzette.

Auto over de kop

OOSTERHOUT - Bij een aanrijding op de Lage Molenpolderweg, vrijdagavond rond halfnegen, sloeg een auto over de kop en schoof tegen een lichtmast. De bestuurster van deze auto, een 20-jarige vrouw uit Lage Zwaluwe en haar passagier moesten zich medisch laten onderzoeken in een ziekenhuis. Daar bleek dat de dames geen noemenswaardig letsel aan het ongeval hadden overgehouden en er af kwamen met wat stijve spieren. De veroorzaker van het ongeval, een 22-jarige man uit Oosteind bleek onder invloed van drank. Hij blies aan het politiebureau bijna 1.60 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 8 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie van Waalwijk wordt
geconfronteerd met nonchalance bewoners

WAALWIJK - Het afgelopen weekend werd de Waalwijkse politie geconfronteerd met de nonchalance van bewoners van huizen, die hadden nagelaten om bij het verlaten van hun woningen ramen en deuren goed af te sluiten. Dit leidde ertoe dat het inbrekersgilde toe kon slaan aan de Aletta Jacobsstraat en de Hofstad in deze plaats. De inbrekers doorzochten de hele woning en gingen met geld en audio- en
-fotoapparatuur aan de haal.

Man raakt gewond bij bedrijfsongeval

WAALWIJK - Een 32-jarige Tilburger raakte vrijdagmiddag aan de Spuiweg rond het middaguur met zijn hand bekneld in een machine van het bedrijf waar de man werkte. De man werd door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg overgebracht en moet mogelijk vier vingers van een hand missen. De politie en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Vrouw raakt de macht over het stuur kwijt

EETHEN - Een 51-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg raakte zondagmiddag rond kwart voor één de macht over het stuur van haar auto kwijt en kwam tegen een boom langs de weg tot stilstand. Omstanders hebben de vrouw uit de auto gehaald en de GGD heeft de vrouw met nekklachten naar het Carolus ziekenhuis vervoerd.

Inbraak in tankstation

DONGEN - Zaterdagnacht werd er aan de Eindsestraat ingebroken in een tankstation. De inbrekers forceerden een rolluik en gingen met blikjes frisdrank aan de haal. De politieheeft een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Inbrekers nemen auto mee

LOON OP ZAND - Afgelopen nacht hebben inbrekers bij een woninginbraak aan de Van Hornestraat een grijze Volvo V40 met het kenteken 45-GR-BB weggehaald. Zij sloegen een ruit van de woning in en hadden kennelijk alleen oog voor de autosleutels.

Automobilist vliegt uit de bocht

ANDEL - Op de kruising van de Neer-Andelseweg en de Parallelweg vloog vrijdagnacht rond twee uur een 38-jarige man uit Almkerk met zijn auto uit de bocht en belandde in een sloot. Als de politie ter plaatse komt blijkt dat de man gedronken heeft. Aan het politiebureau blies de man iets meer dan 0.6 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto van de dijk

WERKENDAM - Vrijdagavond rond halfelf raakte aan de Sleeuwijksedijk een auto van de weg. Getuigen hebben gezien dat vijf personen uit de auto kwamen en zich uit de voeten maakten. De politie die een onderzoek instelde naar aanleiding van dit ongeval wist rond de klok van halftwaalf in Sleeuwijk een 42-jarige man uit Sleeuwijk en een 33-jarige plaatsgenoot aan te houden. Zij worden verdacht van het verlaten van de plaats ongeval zonder de identiteit achter te laten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten beledigd

RAAMSONKSVEER - Een 21-jarige inwoner van deze plaats is vrijdagnacht rond drie uur aangehouden toen hij niet wenste te voldoen aan een bevel of vordering en een politieagent hierbij beledigde.

36 hardrijders op de bon

MADE - Bij een snelheidscontrole aan de Crullaan in Made zijn vrijdagmiddag 1944 voertuigen gecontroleerd. 36 reden er harder dan de wettelijk toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 70 kilometer per uur. Aan de Crullaan geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Bron: Carel Bouman