Politie Hollands Midden
Datum: 11 januari 2004

(

Opsporingsactie naar verboden wapens Leiden
In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari 2004 heeft er een grote opsporingsactie plaatsgevonden. In de Leidse binnenstad werd de Lange Scheistraat aan beide zijden afgesloten nadat de politie een inval had gedaan in een bar/café. De inval betrof een opsporingsonderzoek naar het bezit van verboden wapens en verdovende middelen.

Het afgelopen jaar hebben meerdere geweldsincidenten, waaronder twee schietpartijen, en drugsincidenten voor het café plaatsgevonden. Op grond van deze incidenten en andere verkregen politie informatie hebben burgermeester en openbaar ministerie besloten tot actie over te gaan. Bij de actie zijn 75 politiemedewerkers ingezet waaronder het arrestatieteam, de mobiele eenheid, leden van het team Leiden Midden, de recherche en hondengeleiders. De inzet was vooral gericht op een ongestoord en veilig verloop. De actie duurde van ongeveer 01.00 tot 03.30 uur.

Verloop
Na de inval werd direct de Lange Scheistraat vrijgemaakt van publiek en volledig afgesloten aan beide zijden. Vervolgens zijn de bezoekers gefouilleerd en is het pand onderzocht. De gehele actie is ongestoord en rustig verlopen.

Resultaten
In totaal zijn er 130 bezoekers gefouilleerd. Er werd 1verdachte aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van verdovende middelen. Het volgende werd aangetroffen: een geringe hoeveelheid hard- en softdrugs. De politie stelt een nader onderzoek in. De burgermeester beslist over eventueel te nemen maatregelen met betrekking tot het pand.




Politie Hollands Midden