Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (11/1)

Bergen op Zoom zondag11 januari 2004

Politie houdt alcoholcontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie van het District Bergen op Zoom en het Verkeershandhavingsteam van de Regio Midden en West-Brabant heeft in samenwerking met de Rijkswaterstaat vrijdagnacht een grootscheepse alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties van haar werkgebied.
Hierbij bleken 16 automobilisten boven de wettelijke toegestane grens van 220 ug/l te zitten. Bij de controle zijn in totaal zijn 600 bestuurders gecontroleerd.

BERGEN OP ZOOM: Op de Boerenverdriet werden tussen 22:00 uur en 24:00 uur 130 autobestuurders gecontroleerd. Een 45-jarige inwoner van Bergen op Zoom blies bij de ademanalyse met een uitslag van 475 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur opgelegd; Een 53-jarige man uit Bergen op Zoom reed in een auto met een promillage van 355 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur;
Een 37-jarige man uit Halsteren blies op de ademanalyse met een uitslag van 370 ug/l kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur;
Een 39-jarige man uit Bergen op Zoom had eveneens te veel alcohol genuttigd en blies op het bureau een uitslag van 240 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur. Een 59-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom blies bij de ademanalyse een uitslag van 420 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Vervolgens werd tussen 00.30 en 04.00 uur gecontroleerd op de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom. Hier legden 120 bestuurders een blaastest af waarvan 8 bestuurders teveel alcohol hadden gebruikt. Het betrof hier een 27-jarige bestuurder van een bromfiets uit Bergen op Zoom met een uitslag van 370 ug/l die een proces-verbaal en rijverbod van 3 uur kreeg opgelegd.
Een 48-jarige automobilist uit Bergen op Zoom had bij de ademanalyse een uitslag van 425 ug/l en kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 4 uur opgelegd;
Een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen op Zoom met een uitslag van 245 ug/l kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 1 uur opgelegd;
Een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit het Belgische Vleteren met een uitslag van 265 ug/l kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 1 uur opgelegd;
Een 45-jarige bestuurder van een personenauto uit Oud Gastel met een uitslag van 255 ug/l kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 1 uur opgelegd;
Een 25-jarige bestuurster van een personenauto uit Bergen op Zoom met een uitslag van 560 ug/l kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur opgelegd.
Tot slot moesten twee bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Het betrof hier een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Roosendaal met een uitslag van 635 ug/l. Hij negeerde bij de controleplaats het stopteken van de politie doch kon middels motorrijders alsnog staande worden gehouden. Een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen op Zoom had een uitslag van 795 ug/l. Tegen beide wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt. Beide kregen voorts een rijverbod van respectievelijk 7 en 9 uur opgelegd.

HALSTEREN: De politie controleerde ook op de Randweg Noord en de Steenbergseweg 28 bestuurders. Een 43-jarige man uit Bergen op Zoom blies 480 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

DINTELOORD: Op de Steenbergseweg te Dinteloord werd tijdens een alcoholcontrole een 28-jarige man uit Stampersgat betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 425 ug/l. De verdachte zal een geldboete moeten betalen.

Op zaterdagavond werd op de Steenbergseweg ook een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij blies op de ademanalyse apparatuur een score van 695 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren. Later in het jaar zal hij zich moeten verantwoorden bij de rechter.

ROOSENDAAL: Op de Van Beethovenlaan in Roosendaal werd een 28-jarige man uit Vlissingen aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur zat. Even daarvoor was hij door een rood verkeerslicht gereden. De man kreeg een rijverbod van 2 uren en kon met een politietransactie naar huis.

Op de Rijksweg A58 bij knooppunt de Stok werd een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 350 ug/l (toegestaan 220 ug/l). De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een transactie van 190 euro aangeboden.

Op de Burg Schneiderlaan werd ook een verkeers- en alcoholcontrole gehouden. Ongeveer 50 bestuurders werden gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor geen rijbewijs, voeren mistverlichting en dragen autogordel.

Op de Kalsdonksestraat werd 43-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies op de ademanaluse apparatuur 770 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 9 uur. Verder zal hij voor de rechter moeten komen.

WOUW: Op de Bergsebaan werd een 39-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 855 ug/l Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Ook hier maakt de politie proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

STEENBERGEN: Een 82-jarige vrouw uit Dinteloord is zaterdag betrapt tijdens een winkeldiefstal in een winkel aan de Westvoortstraat. De vrouw had voor ruim 20 euro aan levensmiddelen gestolen uit de supermarkt. Na verhoor en het betalen van een boete van 210 euro is zij naar huis gestuurd.

Inbraak in woning

DINTELOORD: Op zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Witte de Withstraat.
De dader maakte daarbij vermoedelijk gebruik van een valse sleutel. De buit bestaat uit sieraden en serviesgoed. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan met openstaande boetes

Op de Rijksweg A58 werd een 31-jarige man uit Den Haag bij een routinecontrole aangehouden. De man had nog tien geldboetes ter waarde van bijna 700 euro openstaan. In afwachting van de betaling is de verdachte ingesloten.

Politie houdt winkeldief aan

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagmiddag is door een politieman in burger in het centrum een 28-jarige winkeldief aangehouden. De dader had al eerder die dag bij een winkel aan het Zonneplein een fles drank weggenomen. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee grafittispuiters aangehouden

HOOGERHEIDE: Nabij het tunneltje van de Zuidgeest zijn vrijdagmiddag twee 15-jarige jongens uit Hoogerheide aangehouden. Het tweetal had een B en een S op de muren van de tunnel gespoten. Het tweetal is doorverwezen naar Bureau Halt.

Franse drugstoeristen aangehouden

HOOGERHEIDE: Zaterdagmiddag zijn op Rijksweg A4 twee mannen van 22 en 24 jaar uit Frankrijk aangehouden. Bij een routineonderzoek trof de politie in hun auto in totaal 195 gram hennep. De hennep is in beslag genomen. Na verhoor kregen zij een dagvaarding uitgereikt en zijn ze hengezonden.

Verkeerscontrole

HALDERBERGE: Vrijdagnacht heeft de politie van het team Halderberge op wisselende locaties in de gemeente verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn acht bekeuringen uitgeschreven voor verlichting, snelheid, helmplicht en parkeren.

Woninginbreker meldt zich bij Politie

ROOSENDAAL: Een 44-jarige inwoner van Roosendaal heeft zich zaterdagavond gemeld bij de politie. De man had kort daarvoor een inbraak gepleegd in een woning aan de Spoorstraat. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Als motief gaf de man op hulp te zoeken voor zijn problemen. Hij is in verzekering gesteld.

Illegale collectant actief

WOUW: Op zaterdag werd op Spellestraat door een man met getinte huidskleur, leeftijd tussen 25 en 30 jaar oud gecollecteerd. De man had een intekenlijst bij zich. Echter, toen men de collectant om zijn legitimatie vroeg, nam hij de benen.

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Op zaterdag 10 januari 2004 werd tussen 19.30 uur en 23.00 uur door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole gehouden op de N-262 (Antwerpseweg) te Roosendaal.
In beide richtingen werd door de politie gecontroleerd middels radar en laser.
In totaal werden ongeveer 1700 passanten gecontroleerd waarvan er 93 in overtreding waren. De maximum toegestane snelheid ter plaatse bedraagt 70 km/u.
Van 5 bestuurders werd het rijbewijs ingenomen aangezien zij respectievelijk, 146, 137, 129, 126 en 123 KM per uur hadden gereden. Van de overtreders zijn er 29 staande gehouden. De overige overtreders zijn fotografisch vastgelegd en krijgen binnenkort een boete via de post gezonden.

Bron: Henk Snepvangers