Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (11/1)

Breda zondag 11 januari 2004

Vermeende woninginbraak

BREDA: Een familie aan de Tielrodestraat heeft tijdens hun vakantieverblijf in het buitenland bezoek gehad van ongewenste gasten. Afgelopen weekend kwamen zij thuis en ontdekten dat Onbekenden heel hun huis in gebruik hadden genomen. Enige tijd geleden is men sleutels van de woning verloren met daarop vermeld het adres. Men heeft nooit andere sloten laten zetten. Uit een ingesteld buurtonderzoek van de politie bleek dat twee jongens al drie weken gebruik maakten van de woning. De jongens hadden gezegd dat ze familie waren en op het huis pasten. De politie stelt een onderzoek in.

Ex-man aangehouden door politie na vernieling

BREDA: De politie heeft zaterdagnacht op de Gilbert van Zinnekstraat is een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had een ruit vernield van zijn ex-vrouw. Na verhoor is de man heengezonden met een Au-dagvaarding.

Politie houdt horecatoezicht

BREDA: De politie heeft ook afgelopen weekend weer zichtbaar gesurveillerd in het uitgaansleven van Breda. Vrijdagnacht schreef de politie 13 parkeerbonnen in het centrum. Drie wildplassers kregen een bekeuring en een man ging op de bon omdat hij openlijk drugs gebruikte. Een 36-jarige man uit Breda werd aangehouden op de Havermarkt, omdat hij politiemensen beledigde. Na verhoor is hij in de loop van de nacht met een proces-verbaal op zak heengezonden. Twee mannen uit Breda zijn zaterdagnacht aangehouden omdat zij zich niet op last van de politie uit de voeten maakten. Een 34-jarige inwoner bleef zich recalcitrant opstellen tegen de politie. Een 42-jarige inwoner van Breda was te nadrukkelijk aanwezig bij een klein opstootje. Beide heren zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Rond sluitingstijd moest de politie nog in actie komen bij een paar kleine incidenten. Door snel optreden zijn deze in de kiem gesmoord. De agenten schreven verder nog 18 parkeerbonnen uit. Acht wildplassers gingen eveneens op de bon.

Inbraak in woning

TETERINGEN: In een woning aan de Wildhage is vrijdagavond ingebroken. De dader heeft op de eerste verdieping een raam opengebroken. De gehele woning is doorzocht. Er werden een beelscherm, muntgeld en een telefoon buit gemaakt. Een deel van de buit werd door een buurman in bossages teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers