Openbaar Ministerie

10 januari 2004

Opsporing Verzocht: bedreiging met de dood in Rotterdam

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 12 januari (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die in Opsporing Verzocht van 12 januari worden behandeld:

Elst: Gewapende overval
In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2003 rijdt een man op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. Het regent en één van zijn ruitenwissers is kapot. Hij besluit op een parkeerplaats achter Shell tankstation t Kempke te wachten totdat de bui over is. En dat had hij beter niet kunnen doen.

Gezocht: Wie zoeken we deze week?

- Twee mannen die begin mei 2003 hebben ingebroken in een huis in Benningbroek (bij Hoorn) en een kluis hebben gestolen;
- Twee mannen die een bankpas hebben gerold van een vrouw bij een tankstation en in Zaandam pinnen;

- Een pinner in Oud-Beijerland die pint met een pas, die kort daarvoor gestolen is.

- Een jonge vrouw die vermoedelijk een bankpas heeft gestolen in Boxmeer;
Van alle gezochten zijn weer videobeelden beschikbaar.

Resultaten
Wim van Ham van het KLPD neemt voor de eerste keer plaats in ons nieuwe decor om te vertellen hoe het vorige week is gegaan met de verschillende zaken.

Rotterdam: Bedreiging met de dood
Een 27-jarige man is op dinsdag 14 oktober 2003, even na middernacht, op weg naar huis in Rotterdam, als hij ziet dat 2 jongens door 3 negroïde mannen in elkaar worden geslagen. Hij schiet ze te hulp. De negroïde mannen druipen af en de 2 jongens zijn van hen af. Maar de 27-jarige man nog niet. Zelfs vorige week nog is hij thuis bedreigd door deze mannen. Inmiddels is hij ondergedoken en staat zijn leven op zijn kop. De grote vraag blijft hoe kwamen de daders aan zijn huisadres? En wie zijn het?

Sieraden
We tonen twee gouden sieraden, die door de politie in beslag zijn genomen en vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Gaan we de eigenaar(en) weer gelukkig maken?
Amsterdam: Moord
Op zaterdag 15 november 2003 ziet een joggende man in het Bijlmerpark een rode rugtas liggen. Er zit niets bijzonders in en dus laat de man de tas liggen. Maar er zit wel een bijzonder verhaal achter, want de tas is van de 42-jarige drugsverslaafde Yvette Looijs. Iets verderop ligt ze in de bosjes. Ze is vermoord.

Gezocht
Ook in deze uitzending laten we u de gezochten van deze week zien in de hoop dat iemand informatie over ze kan verschaffen.

Resultaten
We brengen u op de hoogte van de eerste resultaten in de zaken die we in onze uitzending van 19.30 uur hebben behandeld. Waarbij een eerste aanwijzing of een naderende oplossing op handen is.

Vlaardingen: Moord
Vorige week hadden we een aantal eerste vragen met betrekking tot de 37-jarige Soereshkoemar Sewlal, die op derde kerstdag dood is gevonden in het Oeverbos in Vlaardingen. In deze uitzending alle ins en outs. Wie was hij, wat deed hij en waar moeten we het mogelijke motief zoeken?

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl