Gemeente Breda

Persberichten

15-12-2003

12 januari start reconstructie fietspaden Hoge Vucht

afbeelding: Doornboslaan_gr 12 januari begint de dienst Stadsbeheer van de gemeente met de uitvoering van het project Reconstructie Fietspaden Hoge Vucht. Het project omvat het asfalteren van fietspaden langs de Groenedijk, Cornelis Joosstraat en Doornboslaan. Ook de rotondes bij de Vlaanderenstraat en Molstraat worden gereconstrueerd. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en zijn zonder tegenslag eind juni 2004 klaar. Tijdens de reconstructie van de twee rotonden is doorgaand autoverkeer niet mogelijk.

In de eerste fase, die duurt tot eind februari 2004, worden de fietspaden langs de Groenedijk aangepakt. Het gaat dan om het gedeelte tussen Terheijdenseweg en Roeselarestraat. Ook de rotonde bij de Vlaanderenstraat wordt dan uitgevoerd. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via Doornboslaan, Noordelijke Rondweg en Terheijdenseweg. De stadsbuslijnen 4 en 5 worden omgeleid via Deinzestraat en Brasschaatstraat. Daar komen tijdelijke bushaltes. De haltes in de Brussselstraat worden gedurende deze eerste fase buiten gebruik gesteld.

Na de eerste fase zullen de werkzaamheden zich verplaatsen naar de rotonde Molstraat en de fietspaden langs de Groenedijk, gedeelte Roeselarestraat tot Groenedijkplein. Deze fase begint eind februari en duurt tot ongeveer begin mei. Bij het winkelcentrum Hoge Vucht wordt de inrichting van de Groenedijk zodanig aangepast dat het voor het autoverkeer duidelijker wordt dat hier voetgangers oversteken. Busroutes hoeven niet aangepast te worden.

In de derde fase wordt gewerkt aan het fietspad aan de noordzijde van de Cornelis Joosstraat vanaf het Groenedijkplein tot aan de Tilman Suysstraat. Deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de bereikbaarheid.

In de laatste fase zijn de fietspaden langs de Doornboslaan aan de beurt. Deze fase begint ongeveer begin mei en duurt tot eind juni. De stadsbuslijnen 4 en 5 rijden tijdelijk niet langs de Lelystraat, maar worden omgeleid via Doornboslaan, Alard Duhamelstraat en Calandstraat

In alle gevallen zal de gemeente tijdens de werkzaamheden aan de fietspaden het fiets- en voetverkeer omleiden via fiets- en voetpaden aan de overzijde van de weg.

Breda, 12 december 2003