Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 januari 2004, no. 1

Enkele belangrijke wegen in Eindhoven en Veldhoven afgesloten

Sloop van viaducten voor aanleg spitsstroken

Voor de aanleg van de spitsstroken op de Randweg Eindhoven moeten vijf viaducten in de randweg aangepast worden. Van een aantal bestaande viaducten moeten delen gesloopt worden waarna ze verstevigd kunnen worden voor de aanleg van de spitsstrook.Het gaat om de viaducten over de Ontginningsweg, Meerveldhovenseweg, Professor Holstlaan, Gestelsestraat en Aalsterweg.

Om de werkzaamheden op een veilige manier mogelijk te maken, worden de betreffende wegen gedurende enkele dagen met een maximum van twee weken afgesloten voor verkeer. Om het verkeer om te leiden worden omleidingroutes ingesteld. Rijkswaterstaat start op 12 januari a.s met de werkzaamheden aan de Ontginningsweg.

Om het verkeer op deze wegen zo min mogelijk te hinderen, wilde Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de viaducten in de nachtelijke uren uitvoeren. Na onderzoek bleek dit echter teveel geluidsoverlast te geven, zodat nu overdag gewerkt wordt.

De bovengenoemde wegen zijn belangrijke routes voor verkeer dat Eindhoven, Aalst-Waalre en Veldhoven in of uit wil. In overleg met Eindhoven en Veldhoven worden omleidingroutes ingesteld. Weggebruikers moeten dus rekening houden met overlast en langere reistijd.

Planning van de werkzaamheden
De werkzaamheden aan de viaducten worden allemaal achter elkaar gepland in een poging de overlast voor de weggebruikers te minimaliseren. Om de werkzaamheden op een veilige manier mogelijk te maken, worden de betreffende wegen gedurende enkele dagen met een maximum van twee weken geheel of gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. De planning ziet er naar verwachting als volgt uit:
* Week 3: werkzaamheden Ontginningsweg

* Week 5: werkzaamheden Meerveldhovenseweg
* Week 7: werkzaamheden Prof. Holstlaan

* Week 9: werkzaamheden Gestelsestraat

* Week 10: werkzaamheden Aalsterweg

Het verkeer zal worden omgeleid.

Abonneren op informatie over wegwerkzaamheden
Voor meer informatie over de wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat in de regio kunt u terecht op de website www.randwegeindhoven.nl.

Het is vanaf begin januari mogelijk om een abonnement te nemen op de actuele werkzaamheden op de randweg. Abonnees krijgen automatisch nieuws oer de werkzaamheden digitaal toegestuurd. Daarnaast is het gratis telefoonnummer 0800-weginfo beschikbaar voor vragen.

© 2003 Gemeente Eindhoven