Endemol Entertainment

Hilversum, 7 januari 2004

Internationale opnames Fear Factor in Argentinië

Endemol Argentina begint het nieuwe jaar met een ambitieus opnameschema voor Fear Factor, waaraan meerdere landen deelnemen.

Op maandag 12 januari begint de producent met de opnames van meer dan 80 Fear Factor afleveringen voor Rusland, Mexico, België (2e serie), Portugal, het Midden-Oosten en Spanje. Voor laatstgenoemd land betreft het de eerste Fear Factor productie ooit.

Managing Director bij Endemol Argentina, Marcelo Kohen, is verheugd: "We zullen een groot aantal nieuwe en indrukwekkende stunts opnemen die in de toekomst tevens bruikbaar zullen zijn voor andere landen."

Met meer dan 30 uren Tv-productie per week vormt Endemol Argentina het grootste zelfstandige productiebedrijf in Argentinië. Dit aantal blijft elk jaar stijgen mede dankzij de innovatieve Back-to-Back producties, zoals Fear Factor en Big Brother. Deze overeenkomsten verschaffen andere landen een professionele service en een hoge productiewaarde die belangrijk is voor de Endemol Groep en een sales boost betekent voor het format.

Fear Factor is readymade uitgezonden in 72 verschillende landen en wordt geproduceerd in Amerika (4e serie), Engeland (2e serie), Nederland (3e serie), Frankrijk (3e serie), Zuid-Afrika, Brazilië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Australië, België, Duitsland, Rusland en Mexico. In Nederland zijn drie series te zien geweest, waarvan de laatste de kijkcijfers voor V8 (SBS) bijna verdubbelde in de leeftijdscategorie van 20-34 jaar.


______________