Gemeente Rotterdam

Nr. 3
8 januari 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 12 t/m 18 jaunari 2004

Wethouder Van Sluis naar Silicon Valley
Wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) vertrekt op zondag 11 januari naar Silicon Valley (California/USA), waar hij tot dinsdag 13 januari 2004 blijft. Van Sluis wordt vergezeld door de directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Beiden maken deel uit van een Nederlandse delegatie onder leiding van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Karien van Gennip. Doel van de reis is persoonlijk kennismaken, innovatieve 'know how' uitwisselen en mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken. Het bezoek sluit aan bij de wens om de Rotterdamse kenniseconomie te versterken. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 20 03)

Burgemeester Opstelten neemt zonne-energiecentrale Sunport in gebruik Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op woensdag 14 januari om 15.30 uur de zonne-energiecentrale Sunport in Diergaarde Blijdorp in gebruik. De zonnecentrale is de grootste van Nederland die in de bebouwde omgeving is gerealiseerd en heeft de omvang van 5.000 vierkante meter. De zonnecentrale staat op het dak van het Oceanium en voorziet een deel van de diergaarde van energie. De zonnecentrale levert ca. 325.000 kWh elektriciteit per jaar, dat zou voldoende zijn om ruim 100 huishoudens van duurzame energie te voorzien. Sunport is een initiatief van ENECO Energie, de gemeente Rotterdam, Diergaarde Blijdorp. Siemens Nederland is de aannemer. (Voor meer informatie: Gemeentewerken Rotterdam, Miriam van der Wees, tel. 010 - 489 61 87)

Burgemeester Opstelten reikt Rotterdam Marketing Award uit

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op woensdag 14 januari om 18.00 uur in sportpaleis Ahoy' de Rotterdam Marketing Award uit. Dit gebeurt tijdens het Nieuwjaarstreffen 2004; een nieuwjaarsreceptie van Rotterdam Marketing, Dienst Recreatie Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting City Marketing. De Rotterdam Marketing Award is een initiatief van Rotterdam Marketing en is bestemd voor een persoon die zich nationaal of internationaal sterk heeft gemaakt voor de stad. Eerder ging deze prijs naar Paul Nouwen voor zijn werk voor Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 en de Kirk Lanterman van de Holland Amerika Lijn. (Voor meer informatie: Rotterdam Marketing, Carolien de Graaf, tel. 010 - 205 15 00 of 06 - 229 737 90)

Wethouder Van Sluis ontbijt met ondernemers in Delfshaven

Wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) zit op donderdag 15 januari om 9.00 uur aan bij een nieuwjaarsontbijt van Delfshavense ondernemers. Het ontbijt is georganiseerd door het Centrum Ondernemen in Delfshaven (COID). Locatie: Onafhankelijk Toneel Theater a/d Müllerpier, St. Jobsweg 3. (Voor meer informatie: COID, Riet Elscor, tel. 010 - 476 22 23 of www.coid.nl of Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 20 03)

Wethouder van Sluis brengt bezoek aan bedrijventerrein Schiebroek Wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) brengt op vrijdag 16 januari om 15.00 uur een bezoek aan het bedrijventerrein Schiebroek aan de Veldkersweg 39. De Vereniging Bedrijven Schiebroek wil een aantal problemen onder zijn aandacht brengen, zoals de bereikbaarheid, leegstand en criminaliteit. Tijdens dit werbezoek zal Van Sluis de nieuwe website van de vereniging in gebruik stellen. (Voor meer informatie: Vereniging Bedrijven Schiebroek, Dick van der Graaf, tel. 010 - 418 28 01 of Communicatie Bestuursdiensr, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 20 03)

Wethouder Van der Tak opent uitbreiding Comeniuscollege

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) opent vrijdag 16 januari tussen 16.00 uur en 17.00 uur de verbouwing en uitbreiding van de vmbo-school van het Comeniuscollege aan de Kromhoutstraat 1 in de deelgemeente Prins Alexander. In het huidige onderwijs zijn projectonderwijs, werken in groepen, de computer, praktisch bezig zijn in een beroepsveld belangrijk, dit stelt daarom andere eisen aan de huisvesting. Door de ingrijpende verbouwing is geanticipeerd op de wensen van het moderne onderwijs. Het Comeniuscollege heeft ook vestigingen in Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk aan de IJssel en Krimpen aan de IJssel. (Voor meer informatie: Comeniuscollege, directeur de heer J.B. van Dam, tel. 010 - 286 24 22)

Wethouder Hulman opent gerenoveerde Theater Zuidplein

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op vrijdag 16 januari om 20.00 uur het gerenoveerde Theater Zuidplein. Voor de heropening is de speciale voorstelling "Oost West, Zuid Best" samengesteld, waarin onder andere Jörgen Raymann, Carrie & haar Koninginnen van de Nacht, Zus & Zo, Op Sterk Water, Ed Rust en Miguel Corcho hun medewerking verlenen. Zowel de buiten- als de binnenkant van Theater Zuidplein is opgeknapt. Aan de buitenkant voert de kleur rood de boventoon. Binnen zijn publieksvoorzieningen zoals de foyers flink onder handen genomen en grotendeels heringericht, terwijl in de zalen nieuwe stoelen zijn geplaatst. Het nieuwe interieur van het Theater Zuidplein is ontworpen door beeldend kunstenaar Marion van der Schelde. De verbouwing is tot stand gekomen met bijdragen van de gemeente Rotterdam en de deelgemeente Charlois. (Voor meer informatie: Theater Zuidplein, Hiolanda Fortes, tel. 010-2030207)

En verder.

spreekt wethouder Sjaak van der Tak ( Sociale Integratie) op dinsdag 13 januari om ca. 17.30 uur tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dienst Stedelijk Onderwijs. De receptie vindt plaats in de conferentiezaal op de 9e etage van het gebouw aan de Blaak 16. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ria van der Linde, tel. 010 - 417 23 17)

spreekt wethouder Sjaak van der Tak ( Sociale Integratie) op woensdag 14 januari om 17.00 uur tijdens de nieuwjaarsreceptie van Vereniging Nederlandse Ondernemingen - Nederlandse Christelijke Werkgeversvereniging Rotterdam/Waterweg (VNO-NCW) in de Rotterdamse manege aan de Kralingseweg 120. De wethouder gaat in zijn toespraak in op de jeugdwerkloosheid in de regio. (Voor meer informatie: VNO-NCW, secretaris de heer C. Pille, tel. 070 - 413 58 58)

Openbare commissievergaderingen

Alle openbare commissievergaderingen worden gehouden in kamer 7 van het stadhuis, tenzij anders vermeld.

Fysieke Infrastructuur en Verkeer 13 januari 09.30 uur (o.m. rapportage nieuwbouw-
programma Stand van het wonen
Rotterdam 2003)

Wijken en Buitenruimte 14 januari 09.30 uur
(o.m. herziene masterplan
Zuiderpark en veiligheid van
het gas distributienet)

Sociale Zaken en Onderwijs 14 januari 14.00 uur

Middelen 15 januari 09.30 uur

Cultuur en Sport 15 januari 14.00 uur
(o.m. rapportage bouwproces
nieuw- en verbouw Museum
Boijmans van Beuningen)

Bestuur en Veiligheid 15 januari 19.30 uur
(o.m. het nieuwe
regelement van orde
voor de vergaderingen)

noot voor de redactie/